Adverteren in het Google Zoeknetwerk - Online groeien met Rockwise!

Rockwise adverteren in het Google zoeknetwerk

Ben je van plan om te gaan adverteren in het zoeknetwerk van Google? Wil je erachter komen of adverteren in het zoeknetwerk ook winstgevend kan zijn voor jouw onderneming? Of wil je een second opinion?

Lees dan snel verder en kom erachter wat Rockwise voor jouw onderneming kan betekenen!

Adverteren in het Google zoeknetwerk?

Ben je van plan om in het zoeknetwerk van Google te gaan adverteren? jouw advertenties zullen verschijnen op het moment dat, de door jou gewenste, zoektermen worden gebruikt in de Google zoekmachine. Je betaalt alleen op het moment dat er daadwerkelijk op jouw advertentie geklikt wordt.

De hoogte van de klikprijzen variëren en zijn afhankelijk van de mate van de concurrentie, de kwaliteitsscore en het uitgebrachte bod voor betreffende zoekopdracht. Iedere keer wanneer een advertentie geschikt is voor weergave bij een zoekopdracht, doet deze mee aan de advertentieveiling binnen het systeem van Google.

De uitkomst van deze veiling bepaalt of de advertentie daadwerkelijk wordt weergegeven en op welke positie deze te zien is. De advertenties kunnen zowel boven als onder de onbetaalde zoekresultaten worden getoond. Een variant op de reguliere zoekcampagnes zijn de Google Ads DSA campagnes (Dynamic Search Ads), waarbij het systeem van Google Ads aan de hand van de website content meehelpt met bij het onderscheppen van relevant verkeer. In het kader van efficiënt werken bij het opzetten en uitbreiden van zoekcampagnes, adviseren wij de Google Ads Editor te gebruiken.

Goed voorbereid van start

Of je zelf start met adverteren in Google of hiervoor externe hulp inschakelt, het is altijd aan te raden om de basis principes van Google te begrijpen.

Aansturen op rendement in plaats van hoge posities

Het behalen van hoge posities is van belang, maar nooit een doel op zich. Het advertentiekanaal van Google is uitermate geschikt voor het opzetten van rendabele campagnes. De balans in het account tussen het bod, het conversieratio en de gemiddelde orderwaarde moet perfect zijn, wat inhoudt dat topposities niet op ieder moment, vanuit iedere stad, op ieder apparaat voor ieder product haalbaar zijn. De uitdaging zit hem erin, dat op het moment dat de kans op een conversie écht groot is er topposities worden behaald. Wanneer dit is bepaalt de data.

Plan van aanpak

Google Marktprognose

Hoe zijn de kaarten in uw markt geschud? Hoeveel wordt er naar uw producten gezocht? Waar liggen de kansen? Wie vormen een bedreiging? We brengen de Google markt volledig in beeld. Vrijblijvend. Een gedegen en realistische inschatting is van cruciaal belang.

Website Check

Is de markt positief? Dan is een converterende website een belangrijk startpunt voor toekomstige Google marketing activiteiten. Wij beoordelen of uw website klaar is voor de start is en een goede basis vormt voor toekomstig Google succes.

Google Kansberekening

We combineren de Google marktprognose met de verwachte website prestaties. Het resultaat is een op data gebaseerde prognose van de kansen die er voor u liggen. We schetsen welke kansen er binnen welk termijn haalbaar zijn in termen van omzet en kosten per offerte aanvraag.

Google Strijdplan

We gieten de marktkansen in een strategie en plan van aanpak. Dit plan dient als voorstel voor een pilot samenwerking van 6 maanden. Geen zorgen, behalen we de targets niet? Dan is de pilot maandelijks opzegbaar. De zorgvuldige voorbereidingen verkleinen dit scenario.

Aanvang Pilot

Enthousiast? Dan gaan we het avontuur aan en zetten alles opzij om de doelen binnen zes maanden te behalen. We zijn uiterlijk na vier weken online. We nemen onze verantwoording voor alle voorbereidingen, van het opzetten van de campagnes tot het instellen van de metingen.

Vervolgstappen

De pilot zit erop. Doelen behaald? Top! We gaan kijken waar we kunnen uitbreiden, opschalen of finetunen. We bepalen nieuwe targets aan de hand van de data die er inmiddels is. Doelen niet behaald? We beoordelen de situatie en kijken samen naar logische vervolgstappen.

Benieuwd naar jouw kansen?

 • Top 3% Google Agencies

  Rockwise hoort qua grootte en prestaties bij de top 3% in Nederland. Een flinke verantwoordelijkheid, maar die dragen we met trots.

 • 28 jaar ervaring

  Onze specialisten dragen een gezamenlijke Google Ads bagage van ruim 28 jaar.

 • Internationale ervaring

  We werken in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië, Colombia, VS, Canada en Australië.

 • Gratis marktprognose

  Wij maken graag een vrijblijvende prognose van de kansen in uw markt evenals een presentatie van een strategie die hierbij past.

 • €3.500.000,- budget p/j

  Het afgelopen jaar hebben wij gewerkt met een totaal mediabudget van ruim €3.500.000,-.

 • Korte doorlooptijd

  Wij garanderen altijd binnen een maand na akkoord live te zijn met de Google Advertenties.