DSA Campagnes opzetten Google Ads - Online groeien met Rockwise!

Rockwise DSA Campagnes opzetten

Eén van de mogelijkheden van adverteren via Google Ads is het adverteren door middel van zogenaamde Dynamic Search Ads (DSA).

Bij DSA campagnes helpt het systeem van Google, aan de hand van de website content, bij het het traceren van potentiële klanten met een koopintentie. Dit zijn veelal bezoekers die nog niet via de reguliere Google Ads search campagnes in aanmerking zijn geweest met je onderneming.

Wat zijn DSA Campagnes in Google Ads?

DSA campagnes zijn campagnes waarin Google aan de hand van je websitecontent beoordeelt wat mogelijk interessante keywords zijn om voor te ranken naast de reguliere zoekadvertenties. DSA campagnes dienen ter aanvulling op de reguliere zoekcampagnes, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van tekstadvertenties.

Wanneer DSA campagnes inzetten in Google Ads?

Indien je Google Ads salesgericht inzet is het aan te raden om ook een DSA campagne aan te maken. Wanneer je reeds zoekcampagnes inzet, is een DSA campagne een mooie aanvulling hierop. In de DSA campagne gaat Google namelijk meekijken en schat aan de hand van de website content in welke zoekwoorden interessant zijn om voor te adverteren naast de reguliere campagnes.

In de praktijk komt dit erop neer dat Google met zoekwoord ideeën komt waarover je zelf niet hebt nagedacht. Indien er geen DSA campagnes worden ingezet kan het dus voorkomen dat je in een tunnelvisie beland en daardoor nieuwe inzichten en mogelijk interessante zoekwoorden mist.

Hoe DSA campagne instellen?

Hoe stel je nou een DSA campagne in? Dit kan heel eenvoudig door een nieuwe campagne aan te maken. Kies voor een nieuwe ‘sales’ campagne in het zoeknetwerk en display netwerk van Google. Indien je bij het aanmaken van een nieuwe campagne kiest voor ‘meer instellingen openen’ zie je onder het 3e kopje ” instellingen voor dynamische zoekadvertenties”.  Voer hier je URL van je website in.

Kies vervolgens de juiste taalinstellingen, de juiste geografische doelgroep en geef het wenselijke dagbudget in. Maak vervolgens een eerste advertentiegroep aan en Google zal aan de hand van de ingevoerde instellingen haar kennis gebruiken om de techniek slim in te zetten.

Hou na het instellen van de DSA campagne goed de prestaties in de gaten. DSA campagnes zijn geen garantie voor succes. Vragen over DSA campagnes? Schroom niet en raadpleeg één van onze Google Ads specialisten.

Plan van aanpak

Google Marktprognose

Hoe zijn de kaarten in uw markt geschud? Hoeveel wordt er naar uw producten gezocht? Waar liggen de kansen? Wie vormen een bedreiging? We brengen de Google markt volledig in beeld. Vrijblijvend. Een gedegen en realistische inschatting is van cruciaal belang.

Website Check

Is de markt positief? Dan is een converterende website een belangrijk startpunt voor toekomstige Google marketing activiteiten. Wij beoordelen of uw website klaar is voor de start is en een goede basis vormt voor toekomstig Google succes.

Google Kansberekening

We combineren de Google marktprognose met de verwachte website prestaties. Het resultaat is een op data gebaseerde prognose van de kansen die er voor u liggen. We schetsen welke kansen er binnen welk termijn haalbaar zijn in termen van omzet en kosten per offerte aanvraag.

Google Strijdplan

We gieten de marktkansen in een strategie en plan van aanpak. Dit plan dient als voorstel voor een pilot samenwerking van 6 maanden. Geen zorgen, behalen we de targets niet? Dan is de pilot maandelijks opzegbaar. De zorgvuldige voorbereidingen verkleinen dit scenario.

Aanvang Pilot

Enthousiast? Dan gaan we het avontuur aan en zetten alles opzij om de doelen binnen zes maanden te behalen. We zijn uiterlijk na vier weken online. We nemen onze verantwoording voor alle voorbereidingen, van het opzetten van de campagnes tot het instellen van de metingen.

Vervolgstappen

De pilot zit erop. Doelen behaald? Top! We gaan kijken waar we kunnen uitbreiden, opschalen of finetunen. We bepalen nieuwe targets aan de hand van de data die er inmiddels is. Doelen niet behaald? We beoordelen de situatie en kijken samen naar logische vervolgstappen.

Benieuwd naar jouw kansen?

Ontdek jouw Google Ads mogelijkheden

Maak direct een afspraak

Wij werken resultaatgericht en halen alleen voldoening uit projecten waarmee wij een glimlach op de mond van onze klanten toveren.

Benieuwd of en hoe wij jou van dienst kunnen zijn met Google Ads? We komen graag in contact.