SEO Skyscraper techniek - Online groeien met Rockwise!

Rockwise SEO skyscraper techniek

De skyscraper techniek is een SEO strategie waarbij content wordt gecreëerd die van topkwaliteit is, zodat het boven populaire bestaande content van concurrenten uitstijgt.

Het doel van deze techniek is om een nummer 1 positie in Google te behalen voor een bepaald zoekwoord. Het verkrijgen van backlinks speelt hierbij een belangrijke rol.

Wat is de skyscraper techniek?

De skyscraper techniek is een SEO strategie waarbij content wordt gecreëerd die van topkwaliteit is, zodat het boven populaire bestaande content van concurrenten uitstijgt. Het doel van deze techniek is om een nummer 1 positie in Google te behalen voor een bepaald zoekwoord. Het verkrijgen van backlinks speelt hierbij een belangrijke rol.

Hoe gebruik je de skyscraper techniek?

De skyscraper techniek kun je als volgt toepassen:

  • Voer een zoekwoordenonderzoek uit. Hiermee kun je achterhalen wat belangrijke en relevante zoekwoorden zijn voor het onderwerp waarover je wilt schrijven.
  • Selecteer een zoekwoord met een hoog zoekvolume en bekijk in Google wat de resultaten zijn.
  • Verzamel de content van de top 3 pagina’s en schrijf een artikel dat langer en beter is dan deze artikelen, maar ook nieuwe informatie bevat. Goed geschreven content waarvan de SEO op en top in orde is, is hierbij een must!
  • Benader eventueel experts en vraag of ze input hebben en willen meewerken aan je artikel. Door te werken met input van experts zal de kwaliteit en geloofwaardigheid van je artikel toenemen.
  • Verzamel backlinks naar je artikel. Onderzoek eerst de backlinks van je concurrenten. Je kunt hiervoor de Ahrefs’ backlink checker Benader de websites die een backlink naar het artikel van je concurrenten hebben en vraag of ze naar jouw ‘betere versie’ willen linken.
  • Deel je artikel. Bekijk welke kanalen (social media, nieuwsplatformen, advertising) interessant zijn en zorg dat je artikel zoveel mogelijk gezien en gevonden kan worden.
  • Blijf consequent aan je SEO werken. Dit zal de autoriteit van je website verder verbeteren en bijdrage aan het verkrijgen van een hoge positie.
  • Actualiseer de content minimaal één keer per jaar.

Wat zijn de voordelen van de skyscraper techniek?

Het belangrijkste voordeel van de skyscraper techniek is dat je met een gedegen plan je vindbaarheid in Google verbetert. Omdat je kijkt naar je concurrenten heb je een goed idee van welke onderdelen nog verbeterd kunnen worden en van welke kwaliteit en lengte je artikel minimaal moet zijn om een nummer 1 positie in Google te behalen. Met sterke artikelen verbeter je bovendien de autoriteit van je website.

SEO uitbesteden?

Content schrijven kun je zelf doen, onder begeleiding van Rockwise. Wij zorgen dan voor een zoekwoordenonderzoek. Het redigeren en optimaliseren verzorgen wij. Liever volledig uit handen geven? Geen probleem. Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Plan van aanpak

Google Marktprognose

Hoe zijn de kaarten in uw markt geschud? Hoeveel wordt er naar uw producten gezocht? Waar liggen de kansen? Wie vormen een bedreiging? We brengen de Google markt volledig in beeld. Vrijblijvend. Een gedegen en realistische inschatting is van cruciaal belang.

Website Check

Is de markt positief? Dan is een converterende website een belangrijk startpunt voor toekomstige Google marketing activiteiten. Wij beoordelen of uw website klaar is voor de start is en een goede basis vormt voor toekomstig Google succes.

Google Kansberekening

We combineren de Google marktprognose met de verwachte website prestaties. Het resultaat is een op data gebaseerde prognose van de kansen die er voor u liggen. We schetsen welke kansen er binnen welk termijn haalbaar zijn in termen van omzet en kosten per offerte aanvraag.

Google Strijdplan

We gieten de marktkansen in een strategie en plan van aanpak. Dit plan dient als voorstel voor een pilot samenwerking van 6 maanden. Geen zorgen, behalen we de targets niet? Dan is de pilot maandelijks opzegbaar. De zorgvuldige voorbereidingen verkleinen dit scenario.

Aanvang Pilot

Enthousiast? Dan gaan we het avontuur aan en zetten alles opzij om de doelen binnen zes maanden te behalen. We zijn uiterlijk na vier weken online. We nemen onze verantwoording voor alle voorbereidingen, van het opzetten van de campagnes tot het instellen van de metingen.

Vervolgstappen

De pilot zit erop. Doelen behaald? Top! We gaan kijken waar we kunnen uitbreiden, opschalen of finetunen. We bepalen nieuwe targets aan de hand van de data die er inmiddels is. Doelen niet behaald? We beoordelen de situatie en kijken samen naar logische vervolgstappen.

Benieuwd naar jouw kansen?