Tip: Hulp gezocht bij wereldrecord poging!

Hulp gezocht bij wereldrecord poging!

Gepubliceerd op: 21 juli 2014 2 min lezen Adis Nazareet

In het najaar van 2014 of het voorjaar van 2015 willen wij, Adis en Matthijs, een poging doen om een bestaand record uit het Guinness Book of Records te verbreken. Het record dat we proberen te verbreken is ‘s werelds hoogste toiletrol piramide. De hoogte van deze piramide is 5 meter, waarvoor 43.000 wc rollen nodig zijn. De poging is inmiddels goed gekeurd, dus de voorbereidingen zijn begonnen!

Jullie hulp

Om de recordpoging tot een succes te brengen moeten er een aantal voorbereidingen getroffen worden. De grootste uitdaging is het genereren van 43.000 wc rollen. De kortste klap is het vinden van een toiletrollen leverancier die de rollen wil doneren. Uiteraard kan deze leverancier de rollen na de recordpoging retour krijgen of schenken aan een ontwikkelingsland. Er zijn echter meer mogelijkheden om aan 43.000 wc rollen te komen. We hebben er al veel over nagedacht, maar het blijkt een lastige klus. Daarom hebben we besloten om jullie om hulp te vragen.

Huidige record

Het huidige record is: is 4.1 meter hoog uit São Paulo, Brazilië(2012).  Het Guinness Book of Records kent het record pas toe als er bewijs is geleverd in de vorm van een video. We hebben inmiddels overeenstemming bereikt met een partij die de video op professionele wijze gaat vastleggen. Bekijk hier de video van de Brazilianen die we uit het Guinness Book willen verwijderen.

Onze doelen met oog op de recordpoging

  • 5 meter hoge wc rol piramide bouwen.
  • Vermelding in het Guinness book of records.
  • Minimaal 5.000 euro opbrengen voor een nader te bepalen goed doel.
  • Online en offline publiciteit genereren voor alle partijen

Publiciteit

De recordpoging zal zowel offline als online veel interesse wekken bij de regionale en (hopelijk) landelijke media. Online zal de actie veel aandacht vergaren. De 2 voorgaande video’s van de recordpogingen hebben samen ruim 2 miljoen views opgeleverd.

Voordelen toiletrollen leverancier

  • Naam als sponsor
  • Naam van toiletrol leverancier wordt gekoppeld aan de wereldrecord- poging.
  • Overal waar gepraat wordt over het record verschijnt de naam van de leverancier.
  • De video’s waarin voorgaande 2 records zijn vastgelegd zijn ruim 2 miljoen keer bekeken.
  • In onze video, die dient als bewijsstuk, zullen we een t- shirt dragen met de naam van de leverancier. Verdere reclame uitingen zoals borden, etc, zijn in overleg mogelijk.

Koppeling goede doel

Er zal getracht worden gedurende het hele proces geld in te zamelen dat ten goede komt van een goed doel. Dit kan een goed doel zijn dat de leverancier al steunt.