Google Ads Biedstrategieën

Google weet enorm veel over onze potentiële klanten die zich via de zoekmachines aan het oriënteren zijn. Bij Google Ads kun je profiteren van deze kennis door gebruik te maken van zogenaamde smart bidding technieken.

Smart Bidding Google Ads – Biedstrategieën

Google weet dus veel van de zoekmachine gebruiker. Op meer dan 70 miljoen signalen worden deze zoekmachine gebruikers ingeschat op relevantie. Zo wordt het gedrag van een potentiële klant geanalyseerd en worden er profielen gemaakt. Dit gebeurt aan de hand van signalen over de potentiële klant buiten het account (informatie over de persoon zelf) en aan de hand van datageschiedenis uit het Google Ads account (welke apparaten/ tijdstippen/ demografische gegevens/ etc. presteerden in het verleden boven/ondergemiddeld ).

  • Wat is het online online bestedingspatroon van een gebruiker? Besteed deze gebruiker veel online?
  • Hoe snel beslist deze gebruiker? Is het een snelle beslisser?
  • Heeft de gebruiker elders op het web interesse getoond in de producten die je aanbiedt?
  • Heeft deze klant veel te besteden? In welke categorie zit de gebruiker qua inkomen?
  • Is de gebruiker eerder op mijn website geweest?
  • Heeft deze gebruiker in het verleden een bestelling geplaatst in mijn webshop?
  • Op welk apparaat voltooid deze gebruiker doorgaans een transactie en op welk apparaat bevindt de gebruiker zich op dit moment?

Google beantwoordt voor zichzelf o.a. bovenstaande vragen en deelt vervolgens profielen uit. Heeft deze specifieke gebruiker op basis van deze signalen een grote kans van slagen? Dat krijgt de gebruiker een dikke plus (+). Wordt de kans van slagen op basis van deze criteria klein geacht, dan deelt google een min (-) score uit.

Slimme bidstrategieën Google Ads

Er zijn diverse biedstrategieën beschikbaar binnen Google Ads om deze kennis in te zetten. De volgende biedstrategieën zijn beschikbaar:

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl