Tip: Videomarketing. De krachten van beelden.

Videomarketing. De krachten van beelden.

Gepubliceerd op: 5 augustus 2014 4 min lezen Adis Nazareet

De inbound marketingmix bestaat uit de volgende onderdelen; SEA, SEO optimalisatie, emailmarketing, contentmarketing, social media marketing en videomarketing. Bij al deze onderdelen blijven de nieuwe ontwikkelingen zich in hoog tempo opvolgen. Echter, met name social media marketing en videomarketing zijn momenteel een hevige metamorfose aan het ondergaan. Leuk feit is dat deze twee onderdelen nog eens erg goed te combineren zijn. Helemaal nu blijkt dat Google+ in Nederland eindelijk een enorme groei doormaakt.

Waarom videomarketing?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een video heel gemakkelijk te realiseren, mits je genoegen neemt met een niet al te professionele en gelikte video. In de praktijk blijkt echter dat de semi- professionele en authentieke video’s verrassend goed in de smaak vallen bij de kijkers. Voor het maken van een eenvoudige video is de aanwezigheid van een camera voldoende. Wil je het iets professioneler aanpakken, dan is het handig om de beschikking te hebben over een goede camera, natuurlijk licht, een microfoon en een montageprogramma. Wil je een video met een hoge kwaliteit? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met een professioneel beeldbureau. Indien u uit de regio van Hoogeveen komt en opzoek bent naar een professioneel beeldbureau, dan raadden we uit onze eigen ervaringen FP Creation aan.

Video is zeer persoonlijk

Vergeleken met bijvoorbeeld een geschreven blog of advertentie komt een videoboodschap veel persoonlijker over. Je doelgroep ziet hoe je echt bent en kan hierdoor inschatten of jij als dienstverlener bij hen past. Vertrouwen wordt steeds belangrijker bij de consument en videomarketing maakt het mogelijk om vertrouwen te winnen.

Video verbetert je vindbaarheid

Het is raadzaam om je gemaakte video uit te schrijven, zodat ook de zoekmachines weten waarover de video gaat. Door de video op videokanalen als YouTube te plaatsen wordt de online vindbaarheid vergroot.

Mogelijkheden van videomarketing

De mogelijkheden van video marketing zijn gigantisch, maar voor velen nog onbekend. Om inzichtelijk te maken wat je er als bedrijf nou precies mee kan, som ik de belangrijkste vormen van videomarketing op.

How to video’s en tutorials

Door kennis te delen en leerzame video’s te schieten worden potentiële klanten opgeleid en misschien wel verleid tot een aankoop. Hiernaast kunnen huidige klanten voorzien worden van de nodige service door letterlijk iets voor te doen.

Interactieve video advertenties

Tegenwoordig kunnen video’s interactief worden gemaakt. Dit vergt veel technische kennis, maar zorgt voor enorm veel nieuwe mogelijkheden. Onderstaande video geeft een beeld van een interactieve video. Kijkers hebben invloed op het verloop van de film en kunnen de film naar eigen smaak invullen.

Testimonials

Zoals zojuist al is vermeld is video een stuk persoonlijker. Video’s kunnen ingezet worden om de ervaringen van bestaande klanten te tonen. Ervaringen van andere klanten wekken snel een gevoel van vertrouwen bij potentiële klanten.

Promotievideo’s

Dit zijn video’s waarin de producten uit het assortiment gepromoot worden. Deze vorm van videomarketing is het meest bekend en zijn bijvoorbeeld veelvuldig te zien op televisie.

Webinars

Een webinar is een live verbinding tussen je bedrijf en je klanten. Een veel gebruikt middel voor een webinar is Google Hangouts. Vragen van klanten kunnen live worden beantwoord en klanten worden voorzien van informatie. Bij een webinar kan een groot aantal klanten tegelijkertijd deelnemen.

Vlog posts

Vlog staat voor videoblog. Kennis kan worden gedeeld door middel van een video. De video moet echter niet te lang duren om de aandacht van de kijkers te behouden.

Viral video’s

Het doel van een virale video is het bereiken van zoveel mogelijk mensen en hierdoor je naamsbekendheid te vergroten. Het is de bedoeling dat de kijkers de video waarderen en dit laten blijken door de video te delen op de social media kanalen.

Bedrijfsvideo’s

Bij een bedrijfsvideo is het de bedoeling om je bedrijf op een positieve manier te presenteren aan de wereld. In de video worden de werkplek en de medewerkers getoond en wordt getracht de bedrijfscultuur te uitten.

Interne overleggen

Naast het videocontact met je doelgroep kan er ook intern gebruik worden gemaakt van de video mogelijkheden door bijvoorbeeld via Google hangouts te vergaderen. Dit kan nuttig zijn indien het bedrijf bestaat uit meerdere vestigingen en het niet mogelijk is om elkaar in het echt te ontmoeten.

Sollicitaties

Tegenwoordig wordt het steeds gebruikelijker om sollicitanten zich aan de hand van een video te laten presenteren alvorens het wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek. In de meeste gevallen vraagt het bedrijf de sollicitanten om een korte pitch in te zenden. Op basis van de pitch worden de kandidaten geselecteerd en vinden de vervolgprocedures plaats.

Uw mening telt

Uw mening telt: we horen graag wat u van dit artikel vond en/ of er nog onbeantwoorde vragen zijn m.b.t. videomarketing. Heeft u daarnaast verdere vragen, bent u opzoek naar feedback over uw werkwijze of bent u benieuwd naar uw mogelijkheden op het gebied van videomarketing? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen!