WordPress Webformulieren koppelen met Zoho CRM

Wanneer je gebruik maakt van formulieren op jouw WordPress bedrijfswebsite, dan ontvang je deze meestal in je mailbox. In eerste instantie prima, maar wanneer je echter werkt met een CRM pakket als Zoho, dien je alle informatie voor goed gestroomlijnde processen in dit systeem over te kloppen. Een koppeling tussen je WordPress website en Zoho zou je bedrijfsproces een stuk versnellen en de kans op fouten verkleinen. Het realiseren van een koppeling tussen deze twee systemen hebben wij onlangs mogen realiseren voor een klant in de uitzendbranche.

Bedrijfsprocessen stroomlijnen

Recentelijk hebben we voor een van onze klanten webformulieren gekoppeld met Zoho Recruitment. In het webformulier werden vele velden ingevuld, waarna deze in een mailbox terecht kwamen. In het formulier werden zogenaamde verborgen velden meegenomen. Deze konden door de medewerker na ontvangst van het formulier aangevuld worden in een mailbericht, waarna het verder ging naar de volgende afdeling.

Dat dit proces over meerdere schijven gaat is natuurlijk helemaal niet erg, maar het kon een stuk effectiever waarbij tevens direct de kans op fouten werd verkleind. Een koppeling met Zoho Recruitment werd geboren.

De oplossing

In de door ons ontwikkelde API maatwerk koppeling met Zoho recruit hebben we gerealiseerd dat het formulier op een zogenaamde klantenkaart binnenkomt. Op die klantenkaart kunnen de betreffende afdelingen haar verdere informatie kwijt. Alle mailtjes werden daarmee verleden tijd en het eindresultaat daarbij is nu dat alle informatie rondom het ingevulde formulier op één plek te vinden is. Sindsdien wordt er een stuk efficiënter gewerkt en bespaart men een hoop tijd.

Wanneer er wordt gewerkt met eenvoudige Zoho CRM formulieren, kan er gebruik worden gemaakt van deze Zoho WordPress plugin. Hiermee is een maatwerk koppeling d.m.v. een API dus overbodig!

Waarom ook een koppeling tussen Zoho en uw WordPress website?

✓ Bespaar tijd
✓ Voorkom fouten
✓ Stroomlijn de bedrijfsprocessen

Wilt u ook een koppeling tussen Zoho en uw website?

Team Koen realiseert ook de koppeling tussen jouw website en het Zoho CRM systeem. Neem nu volledig vrijblijvend contact met ons op!

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl