Tip: Workshop Bewust Hoogeveen

Workshop Bewust Hoogeveen

Gepubliceerd op: 1 juni 2015 1 min lezen Adis Nazareet

Op vrijdag 29 mei heeft Team Adis een workshop verzorgd voor Bewust Hoogeveen de wolden. Bewust Hoogeveen is een netwerk van aangesloten bedrijven en praktijken die zich voornamelijk richten op de gezondheidszorg, kunstzinnige creatieve vorming en duurzaam leven.

Bekijk video voor een korte impressie van de workshop

Tijdens de workshop stonden de basisprincipes van Google Analytics centraal. Vraagstukken als het doel van analytics, de indeling van het medium, de functies en de manier waarop de tool ingezet kan worden zijn hierbij besproken. Doordat we voorafgaand aan de workshop de inloggegevens ontvingen konden we concrete voorbeeld aangrijpen en het bezoekersgedrag op de website van Bewust Hoogeveen direct analyseren.

Doordat de getallen en analyses van toepassing waren op de eigen website van Bewust Hoogeveen, werd de informatie tastbaar en echt. Het voordeel hiervan is, dat we gezamenlijk de vinger op de zere plek kunnen leggen en concrete tips konden geven.

Onder het mom; meten is weten is het belang van Google Analytics benadrukt. Natuurlijk is het zeer belangrijk dat een groot aantal bezoekers je website vindt. Echter, de vraag hoe de bezoekers de website ervaren is van even groot belang.

Wanneer verdwalen je bezoekers? Waarom converteert een bepaalde pagina of product uit je webshop beter dan de ander? Waar haken bezoekers af? Door het gedrag van de bezoekers inzichtelijk te maken, kunnen vragen als deze beantwoord worden.

Een goede basis van een website is van essentieel belang. Bij Team Adis zien we de gebruiksvriendelijkheid van je website als eerste stap naar succes. Pas zodra de website staat en de bezoekers tevreden zijn is het taak om te gaan kijken hoe er meer bezoekers gegenereerd kunnen worden.

We vinden het erg leuk om met regelmaat een workshop te geven aan bedrijven, verenigingen en overige instanties. Ben je op zoek naar een gastspreker voor een bepaald event, dan houden we ons hier voor aanbevolen.

We vinden het leuk om onze kennis te delen met bedrijven en organisaties uit de regio. Voor vragen over onze workshops kan ten alle tijden contact met ons worden opgenomen.