Wat is een mobielvriendelijke website?

Een mobielvriendelijke website houdt in dat een website responsive is. Dit zorgt voor een goede gebruikerservaring op een desktop, tablet en mobiel. Responsive betekent dat de content op de website mee schaalt met de afmetingen.

Waarom is mobielvriendelijk zo belangrijk?

Veruit meeste zoekopdrachten zijn tegenwoordig afkomstig van mobiele apparaten. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je website ‘mobielvriendelijk ‘ingericht is. Dit zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring van websitebezoekers. Bovendien hanteert Google een mobile first index. Dit houdt in dat Google als eerst naar de mobiele versie (in plaats van de desktopversie) van een website kijkt voor het samenstellen van de organische zoekresultaten. Mobielvriendelijke websites scoren daarom hoger in de zoekresultaten.

Hoe krijg je de website mobielvriendelijk?

Er zijn verschillende manieren om een website mobile friendly te maken:

  • Kies voor een responsive design. Dit houdt in dat de layout van de website zich automatisch aanpast aan de afmetingen van het scherm waarop hij bekeken wordt. De inhoud van de pagina’s is hetzelfde voor mobiel als desktop. Vrijwel alle WordPress thema’s zijn responsive.
  • Maak een aparte mobiele versie van de site. De mobiele versie van de site wordt op een aparte map in de server geplaatst. De webpagina’s krijgen daarom ook een afzonderlijke URL. De inhoud van de mobiele versie kan daardoor volledig worden geoptimaliseerd voor kleine schermen.
  • Gebruik een plugin. Voor een WordPress website kan snel en gemakkelijk een mobiele versie van een website gecreëerd worden met behulp van een plugin, zoals WordPress Mobile Pack.

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl