Tip: Afbeeldingen optimaliseren, snellere laadtijd

Afbeeldingen optimaliseren, snellere laadtijd

Gepubliceerd op: 18 december 2018 1 min lezen Koen

Afbeeldingen optimaliseren

Je maakt ongetwijfeld gebruik van een groot aantal foto’s op je website. Mensen willen bij een webshop immers zien, wat ze kopen. Daarnaast draagt het bij aan de sfeer, die je wilt overbrengen op de bezoekers. In sommige gevallen kan het zelfs als inspiratiebron dienen.

Langzame laadtijd

Het gebruik van hoge kwaliteitsfoto’s kan voor vertraging zorgen op je website of webshop. Elke foto heeft een bestandsgrootte van een x aantal MB’s. Hoe groter de foto, hoe langer de laadtijd. Stel je hebt een tiental foto’s op een pagina, dan kan dit je site enorm vertragen. Zoals je eerder hebt kunnen lezen, vindt Google een snelle website een belangrijke factor bij het bepalen van de ranking van je pagina’s.

Afbeeldingen optimaliseren voor uploaden

Heb je jouw foto’s/afbeeldingen nog niet op je website geplaatst? Dan is het van belang dat je deze verkleind, vóórdat je ze naar je website uploadt. Als je in Google zoekt op ”image compress tool” of ”image resize tool”, zul je een reeks tools vinden, die je hierbij kunnen helpen.

Afbeeldingen staan al online

Het kan natuurlijk zo zijn, dat je de foto’s al in gebruik hebt op je website. In dat geval zou het een enorme klus zijn om deze allemaal handmatig te vervangen voor een geoptimaliseerde variant. Team Koen heeft ervaring met het optimaliseren van bestaande websites. Hierbij is het optimaliseren van de afbeeldingen één van de onderdelen.

Neem contact op

Wil je ook een snelle laadtijd en gebruik maken van geoptimaliseerde afbeeldingen? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op!