Tip: De snelheid van een WordPress website verbeteren door het verkleinen van CSS & Javascript

De snelheid van een WordPress website verbeteren door het verkleinen van CSS & Javascript

Gepubliceerd op: 11 maart 2019 1 min lezen Koen

De snelheid van een WordPress website verbeteren door het verkleinen van CSS & Javascript

Bijna elke website maakt gebruik van CSS en andere scripts, vanwege het feit dat dit noodzakelijk is. Echter nemen deze codetalen ook ruimte in beslag in de broncode. Bij het laden van een pagina worden deze scripts allemaal opgeroepen, wat de laadtijd vertraagt.

De oplossing; comprimeren!

Om de laadtijd van deze scripts in te perken, moet de code gecomprimeerd worden. Dit houdt in dat alle regels achter elkaar worden gezet, tevens worden bestanden gecombineerd waardoor er in zijn totaliteit een stuk minder regels zijn. Hoe minder regels, hoe kleiner de bestanden en hoe sneller de laadtijd van uw WordPress website!

Manieren om script te comprimeren

Er zijn diverse manieren om het proces van comprimeren toe te passen:

1. Maak gebruik van een plugin;
Heeft u zelf geen verstand van deze technische handelingen? Dan biedt o.a. onderstaande plugin een uitkomst: https://nl.wordpress.org/plugins/wp-super-minify/
Na het installeren van deze plugin op een WordPress website, is het binnen een paar klikken mogelijk om de codering te verkleinen.
2. Schakel een programmeur in;
Een programmeur kan zonder de hulp van een plugin de codering van uw WordPress website verkleinen. Daarnaast kan hij/zij ook bestanden verkleinen, waar de plugin niet bij kan.

Ons advies

Maak gebruik van iemand met kennis van zaken en niet van een plugin! Een plugin neemt ruimte in beslag op de server en zorgt uiteindelijk alsnog voor extra vertraging. Een programmeur lost het probleem definitief op en ook nog eens op een ”snelheid vriendelijke” manier.

Wilt u ook Javascript & CSS verkleinen op uw website?

Team Koen optimaliseert uw website, door het verkleinen van Javascript en CSS. Neem nu volledig vrijblijvend contact met ons op!