Google Ads Planner - Online groeien met Rockwise!

Rockwise De Google Ads Planner

Ben je van plan om te gaan adverteren in Google? Wil je erachter komen of adverteren winstgevend kan zijn voor jouw onderneming?

Een gedegen onderzoek is het halve werk. Om achteraf teleurstelling te voorkomen is het belangrijk kansen in de markt zorgvuldig in te schatten. De Google Ads planner geeft duidelijke inzichten en helpt bij formuleren van concrete doelstellingen en verwachtingen.

Gebruik de Google Ads zoekwoord planner

Om de Google markt te onderzoeken en antwoord te krijgen op je vragen, kun je gebruik maken van de Google Ads zoekwoordplanner. Allereerst kun je aan de hand van jouw assortiment op zoek gaan naar de variatie zoekwoorden die gebruikt worden in jouw markt. Hiernaast is het fijn om te weten hoe frequent er naar bepaalde zoekwoorden wordt gezocht.

Hoe en hoe vaak wordt er gezocht in Google?

Stel ik heb een webshop en ik verkoop Oosterse vloerkleden. Dan kan ik in de Google Ads planner een “oosters vloerkleed” invoeren. Vervolgens geeft Google inzicht in de markt. In dit voorbeeld geeft Google aan dat er meer dan 3500 verschillende, relevante, zoekwoorden worden gebruikt en dat deze zoekopdrachten, maandelijks, tussen de 70.000 en 140.000 keer gebruikt worden. De mate van concurrentie is hoog.

Hoe wordt er gezocht op Google?

Met behulp van de zoekwoordplanner krijgen we netjes voorgeschoteld welke zoekwoorden er in deze markt gebruikt worden. Doordat Google naast zoekwoord- ideeën ook kan inschatten welke klikprijzen er in een markt gemoeid zijn, kunnen we aan de hand van de opgesteld lijst met zoekwoorden ook concrete doelstellingen bepalen.

Is er markt?

Geeft de Google Ads planner aan dat er voldoende relevant zoekvolume is in jouw markt? In zowel de oriëntatiefase als de aankoopfase? Top! Dan is de kans groot dat een zorgvuldig opgezet Google Ads account, met een duidelijk plan, vruchten kan afwerpen. Wat is jouw definitie van succes? Wat zijn uw Google Ads doelen? Wij helpen graag mee bij het realiseren van jouw doelen.

 

Plan van aanpak

Google Marktprognose

Hoe zijn de kaarten in uw markt geschud? Hoeveel wordt er naar uw producten gezocht? Waar liggen de kansen? Wie vormen een bedreiging? We brengen de Google markt volledig in beeld. Vrijblijvend. Een gedegen en realistische inschatting is van cruciaal belang.

Website Check

Is de markt positief? Dan is een converterende website een belangrijk startpunt voor toekomstige Google marketing activiteiten. Wij beoordelen of uw website klaar is voor de start is en een goede basis vormt voor toekomstig Google succes.

Google Kansberekening

We combineren de Google marktprognose met de verwachte website prestaties. Het resultaat is een op data gebaseerde prognose van de kansen die er voor u liggen. We schetsen welke kansen er binnen welk termijn haalbaar zijn in termen van omzet en kosten per offerte aanvraag.

Google Strijdplan

We gieten de marktkansen in een strategie en plan van aanpak. Dit plan dient als voorstel voor een pilot samenwerking van 6 maanden. Geen zorgen, behalen we de targets niet? Dan is de pilot maandelijks opzegbaar. De zorgvuldige voorbereidingen verkleinen dit scenario.

Aanvang Pilot

Enthousiast? Dan gaan we het avontuur aan en zetten alles opzij om de doelen binnen zes maanden te behalen. We zijn uiterlijk na vier weken online. We nemen onze verantwoording voor alle voorbereidingen, van het opzetten van de campagnes tot het instellen van de metingen.

Vervolgstappen

De pilot zit erop. Doelen behaald? Top! We gaan kijken waar we kunnen uitbreiden, opschalen of finetunen. We bepalen nieuwe targets aan de hand van de data die er inmiddels is. Doelen niet behaald? We beoordelen de situatie en kijken samen naar logische vervolgstappen.

Benieuwd naar jouw kansen?

Ontdek jouw Google Ads mogelijkheden

Maak direct een afspraak

Wij werken resultaatgericht en halen alleen voldoening uit projecten waarmee wij een glimlach op de mond van onze klanten toveren.

Benieuwd of en hoe wij jou van dienst kunnen zijn met Google Ads? We komen graag in contact.