Goede SEO Afbeeldingen - Online groeien met Rockwise!

Rockwise SEO Afbeeldingen

SEO geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen extra bezoekers en potentiële klanten via zoekmachines opleveren. Zowel via Google afbeeldingen als de gewone zoekresultaten.

Waarom zijn goede SEO afbeeldingen belangrijk?

SEO geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen extra bezoekers en potentiële klanten via zoekmachines opleveren. Zowel via Google afbeeldingen als de gewone zoekresultaten. Zoekmachines analyseren namelijk niet alleen de tekst van een webpagina, maar ook afbeeldingen. Bovendien kunnen goede afbeeldingen de gebruikerservaring van een website verbeteren. Dit heeft vaak een positief effect op de conversie.

Hoe optimaliseer je een afbeelding?

Afbeeldingen kun je als volgt optimaliseren:

  • Zorg voor een relevante afbeeldingsnaamEen geoptimaliseerde bestandsnaam is duidelijk en beschrijvend. Automatisch gegenereerde naam, zoals “IMG-20200505-WA0012.jpg”, dien je dus te voorkomen. Zorg dat het belangrijkste zoekwoord in de afbeeldingsnaam terugkomt en gebruik streepjes tussen woorden en tekens in plaats van spaties. Bijvoorbeeld: dames-blouse-met-bloemen-maat-36.jpg
  • Geef een alt-attribuut, oftewel alt-tekst, mee. De alt-tekst zorgt ervoor dat zoekmachines kunnen aflezen wat er wordt weergegeven in de afbeelding. Het is de tekst die wordt toegevoegd aan een afbeelding als deze niet geladen of vertoond kan worden. Ook hier plaats je het belangrijkste zoekwoord en een omschrijving van de afbeelding.
  • Houd de afbeeldingen klein. Te grote bestanden zullen de laadtijd vertragen en dit heeft een nadelig effect op SEO. Je kunt een afbeelding kleiner maken door compressie toe te passen. Dit kan onder andere met de tool TinyJPG.

SEO uitbesteden?

Zoekmachine optimalisatie. Een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het organisch hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Door op een goede manier SEO-technieken te gebruiken is het mogelijk om meer bezoekers te verkrijgen, maar hoe werkt zo’n traject? Wij helpen graag mee.

Plan van aanpak

Google Marktprognose

Hoe zijn de kaarten in uw markt geschud? Hoeveel wordt er naar uw producten gezocht? Waar liggen de kansen? Wie vormen een bedreiging? We brengen de Google markt volledig in beeld. Vrijblijvend. Een gedegen en realistische inschatting is van cruciaal belang.

Website Check

Is de markt positief? Dan is een converterende website een belangrijk startpunt voor toekomstige Google marketing activiteiten. Wij beoordelen of uw website klaar is voor de start is en een goede basis vormt voor toekomstig Google succes.

Google Kansberekening

We combineren de Google marktprognose met de verwachte website prestaties. Het resultaat is een op data gebaseerde prognose van de kansen die er voor u liggen. We schetsen welke kansen er binnen welk termijn haalbaar zijn in termen van omzet en kosten per offerte aanvraag.

Google Strijdplan

We gieten de marktkansen in een strategie en plan van aanpak. Dit plan dient als voorstel voor een pilot samenwerking van 6 maanden. Geen zorgen, behalen we de targets niet? Dan is de pilot maandelijks opzegbaar. De zorgvuldige voorbereidingen verkleinen dit scenario.

Aanvang Pilot

Enthousiast? Dan gaan we het avontuur aan en zetten alles opzij om de doelen binnen zes maanden te behalen. We zijn uiterlijk na vier weken online. We nemen onze verantwoording voor alle voorbereidingen, van het opzetten van de campagnes tot het instellen van de metingen.

Vervolgstappen

De pilot zit erop. Doelen behaald? Top! We gaan kijken waar we kunnen uitbreiden, opschalen of finetunen. We bepalen nieuwe targets aan de hand van de data die er inmiddels is. Doelen niet behaald? We beoordelen de situatie en kijken samen naar logische vervolgstappen.

Benieuwd naar jouw kansen?