Leesbaarheid SEO teksten - Online groeien met Rockwise!

Rockwise Leesbaarheid SEO teksten

Met de leesbaarheid wordt aangegeven wat de mate van begrijpelijkheid en duidelijkheid is van een geschreven tekst.

Een goed leesbare tekst kenmerkt zich door korte, ‘actieve’ zinnen en het gebruik van veelvoorkomende woorden.

Wat is leesbaarheid?

Met de leesbaarheid wordt aangegeven wat de mate van begrijpelijkheid en duidelijkheid is van een geschreven tekst.

Een goed leesbare tekst kenmerkt zich door korte, ‘actieve’ zinnen en het gebruik van veelvoorkomende woorden.

Waarom is leesbaarheid belangrijk voor SEO?

De leesbaarheid van een tekst is een belangrijke indirecte SEO factor. Het bepaalt namelijk hoe lang bezoekers op een website blijven en het kan bijdragen aan het verkrijgen van backlinks. Backlinks zijn zeer belangrijk voor je ranking in Google. Bovendien kan een goed leesbare tekst het verschil maken tussen wel of geen conversie.

Wat is scanbare tekst?

Scanbare tekst is tekst waaruit snel essentiële informatie opgenomen kan worden zonder dat het artikel van begin tot eind gelezen hoeft te worden. De lezer kan er als het ware razendsnel doorheen ‘scannen’. Scanbare tekst draagt positief bij aan de leesbaarheid van een artikel.

Een scanbare tekst maak je als volgt:

  • Schrijf korte alinea’s (5-7 regels)
  • Zet boven elke alinea een samenvattende kop of tussenkop
  • Maak gebruik van opsommingen en bulletpoints
  • Maak belangrijke woorden dikgedrukt

SEO content uitbesteden?

Content schrijven kun je zelf doen, onder begeleiding van Rockwise. Wij zorgen dan voor een zoekwoordenonderzoek, het redigeren en optimaliseren van teskten. Liever volledig uit handen geven? Geen probleem. Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Plan van aanpak

Google Marktprognose

Hoe zijn de kaarten in uw markt geschud? Hoeveel wordt er naar uw producten gezocht? Waar liggen de kansen? Wie vormen een bedreiging? We brengen de Google markt volledig in beeld. Vrijblijvend. Een gedegen en realistische inschatting is van cruciaal belang.

Website Check

Is de markt positief? Dan is een converterende website een belangrijk startpunt voor toekomstige Google marketing activiteiten. Wij beoordelen of uw website klaar is voor de start is en een goede basis vormt voor toekomstig Google succes.

Google Kansberekening

We combineren de Google marktprognose met de verwachte website prestaties. Het resultaat is een op data gebaseerde prognose van de kansen die er voor u liggen. We schetsen welke kansen er binnen welk termijn haalbaar zijn in termen van omzet en kosten per offerte aanvraag.

Google Strijdplan

We gieten de marktkansen in een strategie en plan van aanpak. Dit plan dient als voorstel voor een pilot samenwerking van 6 maanden. Geen zorgen, behalen we de targets niet? Dan is de pilot maandelijks opzegbaar. De zorgvuldige voorbereidingen verkleinen dit scenario.

Aanvang Pilot

Enthousiast? Dan gaan we het avontuur aan en zetten alles opzij om de doelen binnen zes maanden te behalen. We zijn uiterlijk na vier weken online. We nemen onze verantwoording voor alle voorbereidingen, van het opzetten van de campagnes tot het instellen van de metingen.

Vervolgstappen

De pilot zit erop. Doelen behaald? Top! We gaan kijken waar we kunnen uitbreiden, opschalen of finetunen. We bepalen nieuwe targets aan de hand van de data die er inmiddels is. Doelen niet behaald? We beoordelen de situatie en kijken samen naar logische vervolgstappen.

Benieuwd naar jouw kansen?