AI inzetten voor Google ads afbeeldingen met de Product Studio

  • 20 juni 2023
  • 1 min.
  • Insights

AI inzetten voor Google ads afbeeldingen

Winkelen kan tegenwoordig altijd en overal. Het kan dus een uitdaging zijn voor bedrijven om op te vallen en in contact te komen met nieuwe klanten. Opvallende, unieke beelden helpen de aandacht van het winkelend publiek te trekken, maar het creëren van die inhoud kost veel tijd en middelen.

Inhoudsopgave

Product Studio Google ads

In 2023 is er tijdens het Google Marketing Live congres de Product Studio geïntroduceerd. Met deze nieuwe tool kunnen verkopers eenvoudig unieke productafbeeldingen maken met behulp van generatieve AI, rechtstreeks vanuit Merchant Center Next, ons vereenvoudigde platform waarmee bedrijven kunnen beheren hoe hun producten op Google worden weergegeven.

Generatieve AI gebruiken om creatieve productafbeeldingen te maken
In e-commerce zijn opvallende afbeeldingen de digitale etalages van een bedrijf – en verkopers met de juiste mix van afbeeldingen online kunnen betere resultaten behalen. Hoewel veel productaanbiedingen op Google slechts één afbeelding hebben, zien we een toename in zowel vertoningen (+76%) als klikken (+32%) voor productaanbiedingen die meer dan één afbeelding bevatten.1

Het is echter niet altijd gemakkelijk om een reeks afbeeldingen van hoge kwaliteit te krijgen. Klanten vertellen ons dat het maken van lifestyle-afbeeldingen duur en tijdrovend wordt.

De nieuwe Product Studio van Google, ontworpen met de AI-principes, brengt de voordelen van AI naar bedrijven van elke omvang, waardoor ze eenvoudig, gratis unieke en op maat gemaakte productafbeeldingen kunnen maken en meer waarde kunnen halen uit de afbeeldingen die ze al hebben. Laten we een paar belangrijke kenmerken bekijken.

Voeg aangepaste productscènes toe: maak nieuwe beelden op basis van veranderende marketingbehoeften – of het nu seizoensgebonden, campagnegebaseerd of gewoon experimenteel is – zonder de extra kosten van nieuwe fotoshoots. Een huidverzorgingsbedrijf kan bijvoorbeeld een speciale seizoensversie van een product onder de aandacht brengen door te vragen om een afbeelding van het product “omringd door perziken, met tropische planten op de achtergrond”.

shopping afbeeldingen aanpassen google ads AI

Een afleidende productachtergrond verwijderen: Wil je een effen witte achtergrond voor een productafbeelding? Bedrijven kunnen in Product Studio snel een complexe achtergrond verwijderen.

Verkopers in de VS hebben vanaf de komende maanden toegang tot Product Studio via Merchant Center Next, ons verbeterde platform om producten op Google te vermelden. Deze functies zijn ook beschikbaar voor verkopers die de Google- en YouTube-app op Shopify gebruiken. Wij wachten met smart op de Bèta versie in Nederland. De ontwikkelingen gaan snel. Op het moment van lezen zijn de nieuwe functies in Nederland mogelijk geïmplementeerd.

Hulp nodig bij jouw Google ads strategie

Heb je het gevoel dat je nog niet optimaal profiteert van alle nieuwe mogelijkheden die er in 2023 zijn uitgerold? Neem contact op en we denken graag met je mee.

 

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl