Tip: Je WordPress webshop Black Friday proof maken

Je WordPress webshop Black Friday proof maken

Gepubliceerd op: 7 november 2019 1 min lezen Koen

Black Friday komt er weer aan en dan barst de koopgekte los. Is jouw WordPress website al Black Friday proof? Veel mensen onderschatten de impact die Black Friday kan hebben op een webshop. Hieronder enkele tips om deze dag met een gerust gevoel tegemoet te gaan.

1. Voldoende voorraad

Zorg voor voldoende voorraad en verwerk dit ook op de website. Wanneer producten zijn uitverkocht, loop je wellicht potentiële kopers mis! Er zijn nog steeds webshop beheerders, die de impact van Black Friday onderschatten.

2. Communiceer de korting

Op Black Friday verwachten veel mensen korting op het productaanbod. Maak jij hier ook gebruik van? Laat het dan duidelijk terugkomen op de website. Dit kun je doen door producten af te prijzen en dit te communiceren. Echter behoort een kortingscode weggeven ook tot de mogelijkheden. Deze kun je verwerken in een banner, pop-up of widget!

3. Vergroot je database / serverruimte

Het is ergste wat je kan overkomen tijdens Black Friday, is een website die offline gaat. Dit kan onder meer komen door de enorme toename van bezoekers. Op deze dag is er namelijk een piek in het aantal zoekacties naar producten. Kan jouw server een groot aantal bezoekers aan? Wees zeker van je zaak en check alle instellingen!

Jouw WordPress webshop Black Friday proof laten maken?

Wil jij ook hulp bij het geschikt maken van jouw website/webshop voor Black Friday? Neem volledig vrijblijvend contact met ons op voor hulp bij jouw WordPress website!