Adverteren in Google Shopping

Ben je van plan om te gaan adverteren in de Shopping omgeving van Google? Wil je erachter komen of adverteren in Google Shopping ook winstgevend kan zijn voor jouw onderneming? Of wil je een second opinion?

Lees dan snel verder en kom erachter wat Rockwise voor jouw onderneming kan betekenen!

Adverteren in Google Shopping?

In 2012 werd de Shoppingomgeving door Google in het leven geroepen. Zoekresultaten worden in Google Shopping prominent weergegeven door middel van een afbeelding, productomschrijving, de naam van de verkoper en de prijs van het product.

Deze zoekresultaten kun je terugvinden bovenaan in de Google zoekomgeving en onder de tab ‘Shopping’. In de resultaten worden de producten van verschillende aanbieders getoond. Door de overzichtelijke opbouw van de advertentie (afbeelding, omschrijving, bedrijfsnaam en prijs) kan de consument heel eenvoudig een product en prijs vergelijken.

Bij de implementatie van Google Shopping wordt gebruik gemaakt van het Google Merchant Center. De product feed van uw webshop moet geüpload worden in het Merchant Center en kan vervolgens in Google Ads opgehaald en geactiveerd worden.

Hoe zorgen wij voor succes met Google Shopping

Voor een succesvolle Google Shopping campagne moet er voldoende aandacht worden besteed aan de volgende vier elementen.

  1. Google Shopping Feed genereren en optimaliseren. In hoeverre is de product feed geoptimaliseerd? In hoeverre is de productdata compleet? Foto’s, product data en prijzen.
  2. Structuur van het account. Hoe worden de Google Ads shopping campagnes gestructureerd? Hoe overzichtelijk wordt de toekomstige data en daaruit voortkomende uitbreidingen/ optimalisaties weergegeven.
  3. Biedingen. Er zijn verschillende manieren van bieden. Het bieden kan een complex proces zijn en is afhankelijk van strategische keuzes met oog op de productprijzen, winstmarges en conversieratio’s. Het is daarom van groot belang om vooraf concrete ROAS (return on Adspend)- doelstellingen te formuleren.
  4. Monitoring en optimalisaties. Aan de hand van gegenereerde data kunnen campagnes doorlopend verbeteren. De optimalisatie strategieën hebben meestal het doel om te bezuinigenop te schalen of uit te breiden.

Goed voorbereid van start

Start je zelf met adverteren in Google of ben je van plan om hiervoor hulp in te schakelen? Het is altijd aan te raden om de basis principes van Google te begrijpen.

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl