Afbeeldingsextensies in Google Ads. Zo doe je dat!

Google Ads heeft zijn repertoire van nieuwe functies uitgebreid en is begonnen met het aanbieden van afbeeldingsextensies. Deze nieuwe extensie is beschikbaar voor alle adverteerders vanaf mei 2021 en toont een kleine afbeelding naast de tekstadvertentie op de resultatenpagina van zoekmachines (SERP).

Wat zijn de nieuwe afbeeldingsextensies van Google?

Afbeeldingsextensies zijn een nieuwe advertentie-extensie in Google Ads. Zoals in het onderstaande voorbeeld wordt getoond, wordt de beeldextensie weergegeven als een kleine foto naast uw tekstadvertentie op de SERP.


De afbeeldingsextensie complimenteert je advertentieboodschap en voegt een visueel element toe aan je advertentie.

Afbeeldingsextensies in Google Ads nu beschikbaar voor iedereen

Aanvankelijk wasren de afbeelingsextensies in Google Ads alleen beschikbaar voor geselecteerde adverteerders, sinds deze maand is deze extensie beschikbaar voor alle adverteerders wereldwijd.  Net als bij andere recente innovaties van Google, zoals galerijadvertenties, komen afbeeldingsextensies uitsluitend in aanmerking voor weergave op mobiele apparaten.

Omdat het een nieuwe functie is, is er nog geen schat aan gegevens beschikbaar over de effectiviteit van deze extensies. Omdat ze je advertenties helpen opvallen in de SERP, verwachten we dat beeldextensies de mobiele klikfrequentie (CTR) zullen verhogen en meer verkeer naar je website zullen trekken.


Voorbeeld Google Ads afbeeldingsextensie

Hoe maak ik afbeeldingsextensies in Google Ads?

Ga naar een campagne  in je Google Ads account waar je de afbeeldingsextensie wilt toevoegen en kies afbeeldingsextensie.

Je kunt de afbeeldingsextensie ook aan meerdere campagnes of advertentiegroepen tegelijk toevoegen in je Google Ads account. De meest efficiënte methode om meerdere advertentiegroepen of campagnes te selecteren is als volgt:

  1. Begin bij de weergave ‘Alle campagnes’ in je account
  2. Selecteer het tabblad Advertenties en extensies
  3. Schakel naar Extensies en klik op de blauwe plusknop om een ​​nieuwe extensie toe te voegen
  4. Klik op de optie Afbeeldingsextensie
  5. Er zal een nieuw scherm openen
  6. Selecteer onder de vervolgkeuzelijst ‘Toevoegen aan’ Campagne of Advertentiegroep
  7. Klik vervolgens op de blauwe link om specifieke campagnes of advertentiegroepen te selecteren
  8. Selecteer in het pop-upvenster elke campagne of advertentiegroep waaraan u de afbeeldingsextensie (s) wilt toevoegen
  9. Klik op Gereed

Nadat je alle advertentiegroepen of campagnes hebt geselecteerd die je wilt opnemen, moet je je afbeeldingen uploaden. Klik op de blauwe plusknop, ga naar het tabblad Uploaden en kies de bestanden die je naast je advertentie wilt weergeven.

Als je geen afbeeldingsbestanden klaar hebt om te uploaden, kun je de URL van je website invoeren en Google scant je site op afbeeldingen die aan hun vereisten voldoen.

Net als andere advertentie-extensies, moeten je beeldextensies worden goedgekeurd door Google zodra ze zijn opgeslagen. Nadat ze zijn goedgekeurd, worden de afbeeldingen weergegeven naast je advertenties op de mobiele SERP.

Wat zijn de beeldvereisten bij de afbeeldingsextensies in Google Ads?

Toen Google voor het eerst beeldextensies uitbracht, moesten foto’s in vierkant formaat zijn. Je kunt nu echter zowel vierkante als liggende afbeeldingen uploaden. Er is minimaal één vierkante afbeelding vereist. Hoewel de minimale geaccepteerde grootte 300 x 300 pixels is, is de aanbevolen grootte 1200 x 1200. Landschapsfoto’s zijn optioneel. Ze moeten een verhouding van 1,91:1 hebben met een aanbevolen grootte van 1200 × 628. De minimumgrootte die Google accepteert, is 600 × 314. Let erop dat de bestandsgrootte van afbeeldingen niet groter mag zijn dan 5120 KB.

Wanneer zijn ze Afbeeldingsextensies in Google Ads beschikbaar voor alle adverteerders?

Nu! Afbeeldingsextensies zijn eindelijk beschikbaar voor alle Google Ads-adverteerders. Deze functie was in bèta tot mei 2021, maar nu komt elk Google Ads-account in aanmerking voor het gebruik van deze extensies. We raden aan om zo snel mogelijk afbeeldingsextensies in Google Ads te implementeren.

Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je Google Ads-account? Blader door onze creatieve en doelgerichte Google Ads specialisten jouw bedrijf kan helpen het meeste uit Google Ads te halen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en/of second opinion.

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl