Google Ads Editor Gebruiken

Heb je zoekcampagnes opgezet en wil je deze aan de hand van je geschetste structuur eenvoudig en snel uitbreiden? Maak dan gebruik van de Google Ads Editor. De Editor kun je downloaden door via Google te zoeken naar “Google Ads Editor Download”.

Werk efficiënt – Gebruik de Google Ads Editor

Nadat je de Google Ads editor gedownload en geïnstalleerd hebt, kun je eenvoudig je campagnes importeren door in te loggen met het Gmail account dat bekend is in je Google Ads account. Ons advies is om een eerste campagne op te zetten in Google Ads in de browser. Zodra de eerste campagne is opgezet kun je een tweede, derde, vierde campagne eenvoudig kopiëren en aanpassen in de Editor.

Campagnes snel uitbreiden in Google Ads Editor

In de volgende drie stappen kun je de campagnes snel uitbreiden. Als volgt:

  1. Selecteer de campagne die je reeds heb hebt aangemaakt
  2. Kopieer de campagne in de Google Ads Editor
  3. Plank de campagne in de Google Ads Editor

Shortcuts Google Ads Editor

Je ziet nu twee dezelfde campagnes terugkomen in de Google Ads Editor. Je kunt vervolgens in massa woorden aanpassen. Selecteer de nieuwe campagne en gebruik de shortcut: “Command- Option- F”.

Je kunt nu een bestaand woord vervangen voor een nieuw woord. Na het opslaan zul je zien dat de naam van de campagne is aangepast.

Snel Google Ads campagnes kopiëren

Herhaal deze handeling op advertentiegroepniveau, zoekwoord- niveau en advertentieniveau. Zodra je de drie bovengenoemde niveau’s hebt doorlopen, heb je in enkele seconden een nieuwe campagne of advertentiegroep opgezet. Deze manier van campagnes uitbreiden via de Google Ads Editor is veel minder tijdsintensief dan het uitbreiden van campagnes of advertentiegroepen via je Google Ads account in de browser. In deze video laten we zien hoe je de handeling snel en eenvoudig in de praktijk kan brengen.

Dit is een fragment uit de Google Ads videocursus in de Rockwise Academy.

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl