Google Ads Klikken Maximaliseren Biedstrategie

Google weet enorm veel over onze potentiële klanten die zich via de zoekmachines aan het oriënteren zijn. Bij Google Ads kun je profiteren van deze kennis door gebruik te maken van zogenaamde smart bidding technieken.

In dit artikel behandelen we de biedstrategie Klikken Maximaliseren.

Klikken Maximaliseren Google Ads inzetten

Bij de biedstrategie Klikken Maximaliseren gaat Google de zoekmachine markt van jouw productaanbod onder de loep nemen.

  • Hoeveel aanbieders zijn er?
  • Hoe is het zoekvolume?
  • Hoe vaak wordt er maandelijks gezocht op deze producten?
  • Wat is een gemiddelde klikprijs die past bij deze vraag en dit aanbod?
  • Klikken Maximaliseren – Zoveel mogelijk klikken in Google Ads

Voordat je live gaat met je Google Ads campagnes stel je een dagbudget in. Je zegt hiermee tegen Google dat je per dag een zeker maximaal budget wilt uitgeven. Een dagbudget instellen kan per campagne, maar ook op account niveau. Op dit niveau maak je een gedeeld dagbudget aan door naar “tools en instellingen” te navigeren en onder “gedeelde bibliotheek” te kiezen voor “gedeelde budgetten”. Via het blauwe plusje kun je een gedeeld dagbudget aanmaken en toepassen op alle campagnes.

Gedeeld dagbudget Google Ads – Klikken Maximaliseren

Zodra je de campagnes hebt toegekend aan het gedeeld dagbudget en de biedstrategie “Klikken Maximaliseren” hebt gegeven, gaat Google op zoek naar de ideale gemiddelde klikprijs om binnen dit dagbudget zo veel mogelijk klikken te genereren in betreffende markt. De perfecte balans wordt gezocht, waardoor er een zo laag mogelijke CPC wordt gevonden om het dagbudget volledig te spenderen.

Het voordeel hiervan is, dat we zo snel mogelijk, zo veel mogelijk klikken inkopen. We versnellen hiermee het proces, waardoor we op basis van de sneller ingekochte data ook sneller logische vervolgstappen kunnen gaan maken.

Heb je de biedstrategie klikken maximaliseren ingezet en heeft dit niet het gewenst effect? Wij kijken graag met je mee.

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl