Hoeveel betaal ik voor een klik bij Google Ads?

Bij het advertentiemodel van Google (Google Ads) betaalt de adverteerder op basis van het aantal keer dat er geklikt is op een advertentie. Hoe lager de kosten voor een klik zijn, hoe meer klikken er vallen binnen het door u vastgestelde budget. Maar hoe zorg je er nou voor dat de kosten voor een klik omlaag gaan?

Wat kost een klik in Google Ads?

Iedere keer wanneer er in Google een zoekterm wordt ingetypt, vindt er in de online markthal van Google een veiling plaats. Het is zeer waarschijnlijk dat er naast u, ook collega ondernemers adverteren op dezelfde term. In de veiling worden de posities en de kosten per klik van de deelnemende adverteerders bepaald.

U kunt biedingen inzetten voor bepaalde zoektermen. Hoe hoger de bieding, hoe hoger de positie van uw advertentie? Nee, de biedingen worden afgewogen tegen de kwaliteitsscores van uw advertenties. Dit zorgt ervoor dat er niet een eenduidig antwoord te geven is op de kosten per klik in Google Ads.

Kwaliteitsscore Google Ads

De kwaliteitsscore is een schatting van de kwaliteit van uw advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina’s. Hoe goed sluiten de advertentie en landingspagina aan bij de zoekterm? Indien iemand zoekt op rode Nike schoenen, dan vindt Google het fijn dat de gekoppelde advertentie over rode Nike schoenen gaat en deze schoenen op de landingspagina worden toegelicht of verkocht. Advertenties van hogere kwaliteit kunnen leiden tot lagere kosten en een hogere advertentieposities.

Hoe de Ads veiling precies werkt, maakt Google niet helemaal duidelijk. De berekeningen zullen waarschijnlijk complexer zijn, maar in de praktijk zal de bovenstaande methode een goede benadering zijn van de Ads veiling.

Toelichting veilingsysteem

In onderstaande video licht Hal Varian, Chief economics van Google, het veilingsysteem nader toe.

 

Google Ads kosten per klik

De kosten per klik variëren dus aan de hand van verschillende factoren. Daarnaast zien we dat bepaalde branches gemiddeld hogere klikprijzen hebben dan andere markten. Benieuwd naar de klikprijzen voor jouw bedrijf? Geïnteresseerd in wat Google Ads jou kan opleveren als ondernemer? Wij denken graag met je mee! Schroom niet en neem contact met ons op. Wij delen graag onze kennis met u!

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl