Goede SEO Afbeeldingen

SEO geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen extra bezoekers en potentiële klanten via zoekmachines opleveren. Zowel via Google afbeeldingen als de gewone zoekresultaten.

Waarom zijn goede SEO afbeeldingen belangrijk?

SEO geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen extra bezoekers en potentiële klanten via zoekmachines opleveren. Zowel via Google afbeeldingen als de gewone zoekresultaten. Zoekmachines analyseren namelijk niet alleen de tekst van een webpagina, maar ook afbeeldingen. Bovendien kunnen goede afbeeldingen de gebruikerservaring van een website verbeteren. Dit heeft vaak een positief effect op de conversie.

Hoe optimaliseer je een afbeelding?

Afbeeldingen kun je als volgt optimaliseren:

  • Zorg voor een relevante afbeeldingsnaamEen geoptimaliseerde bestandsnaam is duidelijk en beschrijvend. Automatisch gegenereerde naam, zoals “IMG-20200505-WA0012.jpg”, dien je dus te voorkomen. Zorg dat het belangrijkste zoekwoord in de afbeeldingsnaam terugkomt en gebruik streepjes tussen woorden en tekens in plaats van spaties. Bijvoorbeeld: dames-blouse-met-bloemen-maat-36.jpg
  • Geef een alt-attribuut, oftewel alt-tekst, mee. De alt-tekst zorgt ervoor dat zoekmachines kunnen aflezen wat er wordt weergegeven in de afbeelding. Het is de tekst die wordt toegevoegd aan een afbeelding als deze niet geladen of vertoond kan worden. Ook hier plaats je het belangrijkste zoekwoord en een omschrijving van de afbeelding.
  • Houd de afbeeldingen klein. Te grote bestanden zullen de laadtijd vertragen en dit heeft een nadelig effect op SEO. Je kunt een afbeelding kleiner maken door compressie toe te passen. Dit kan onder andere met de tool TinyJPG.

SEO uitbesteden?

Zoekmachine optimalisatie. Een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het organisch hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Door op een goede manier SEO-technieken te gebruiken is het mogelijk om meer bezoekers te verkrijgen, maar hoe werkt zo’n traject? Wij helpen graag mee.

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl