Organische CTR Verbeteren

  • 21 april 2022
  • 1 min.
  • SEO kennisbank

CTR staat voor Click Through Rate en wordt ook wel doorklikratio genoemd. De CTR is het percentage van het aantal vertoningen van een webpagina dat geresulteerd heeft in een klik naar de webpagina.

Inhoudsopgave

Wat is een CTR?

CTR staat voor Click Through Rate en wordt ook wel doorklikratio genoemd. De CTR is het percentage van het aantal vertoningen van een webpagina dat geresulteerd heeft in een klik naar de webpagina.

Voorbeeld: Als een webpagina 100 keer vertoond wordt in de zoekresultaten van een zoekmachine en er klikken 2 mensen op de link naar de pagina, dan is de CTR 2%.

De hoogte van de CTR is afhankelijk van de plek in de zoekmachine en de aantrekkelijkheid van de paginatitel en metabeschrijving. Zogenaamde Rich Snippets dragen vaak ook bij aan het verhogen van de CTR. Een hoge CTR is gunstig, want het levert veel websitebezoekers op. Ook kan een hoge CTR leiden tot een betere positie in Google.

 

Hoe verbeter je de organische CTR?

Een CTR kan als volgt verbeterd worden:

  • Optimaliseer de SEO titelDit is de paginatitel die wordt weergegeven in het tabblad bovenin de browser en in zoekmachines. Hier moet het belangrijkste zoekwoord van de pagina in terugkomen.
  • Schrijf een pakkende metabeschrijvingDe metabeschrijving wordt weergegeven onder de titel en de link naar de pagina en is een korte omschrijving van de inhoud van de pagina. Je kunt deze aantrekkelijk maken door bepaald woordgebruik, zoals goedkoopste, mooiste, gratis en uniek. Ook kan het slim zijn om gebruik te maken van iconen, zoals vinkjes. Sluit de beschrijving af met een call-to-action.
  • Pas Rich Snippets toe. Dit zijn stukjes aanvullende informatie bij de organische zoekresultaten. De meest bekende zijn de reviewsterren.

 

SEO uitbesteden?

Zoekmachine optimalisatie. Een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het organisch hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Door op een goede manier SEO-technieken te gebruiken is het mogelijk om meer bezoekers te verkrijgen, maar hoe werkt zo’n traject? Wij helpen graag mee.

 

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl