SEO locatie tool

  • 21 april 2022
  • 2 min.
  • SEO kennisbank

Heb je het weleens meegemaakt? Je zoekt op bijvoorbeeld ‘lasersnijden nieuwleusen’ en je komt op een pagina van een organisatie, welke in jouw regio actief is, maar niet gevestigd. Dit zijn zogenoemde SEO pagina’s i.c.m. plaatsnaam.

Inhoudsopgave

Vindbaar in jouw regio met SEO tool Wordpress

Wanneer je dit soort SEO pagina’s hanteert is de kans groot aanwezig dat je bij een lokale zoekopdracht (dienst i.c.m. plaatsnaam) snel bovenaan vindbaar bent voor de potentiële bezoeker aan je website. Omdat je laat blijken dat je in die regio actief bent met je dienstverlening hebben dit soort zoekresultaten een betere score dan een pagina die alleen gaat over ‘lasersnijden’.

Hoe wordt ik vindbaar in Google voor bepaalde regio’s?

Vanuit praktisch oogpunt is het onhaalbaar om als je in vele regio’s actief bent, stuk voor stuk landingspagina’s aan te maken voor de zoekmachine. Daar de vraag naar lokale vindbaarheid steeds groter werd bij onze klanten hebben we een module ontwikkelt, welke inzetbaar is voor WordPress websites. Het doel van deze module was om in een zo kort mogelijk tijdsbestek wél aanwezigheid te creëren in vele plaatsen met een bepaald product of dienst.

De opzet van een landingspagina is daarbij van groot belang, wil je een hoog conversieratio realiseren. Essentiële elementen op een SEO landingspagina zijn:

  • Google Maps kaart, welke gepind is op de plaatsnaam
  • Unique Selling Points (USP’s)
  • Call to action
  • Video/afbeelding
  • SEO tekst gericht op het specifieke product of dienst

Daarnaast kan het zijn dat je met bepaalde organisaties in bepaalde regio’s samenwerkt en dit wilt laten zien aan je bezoeker. Dan is het wederom handig als je dat niet per plaatsnaam moet gaan instellen, maar in een kort tijdsbestek kunt toevoegen aan de betreffende plaatsnamen.

seo tool locatiepagina's

Wanneer je de SEO lay-out hebt opgezet kun je aan de hand van een koppeling met een plaatsnamenregister binnen een uur alle SEO landingspagina’s in heel Nederland realiseren.

Zodra de eerste pagina’s worden geïndexeerd in Google kun je metingen gaan verrichten. Welke regio’s presteren goed, waarom en wat kan er beter. Nu kunnen die metingen per regio natuurlijk verschillen. Echter wil je aanpassingen voor een slecht presterende regio niet persé doorvoeren op alle pagina’s. Wanneer de pagina’s eenmaal gerealiseerd zijn, kun je nog steeds in een bulk aanpassingen verrichten, maar ook op specifieke pagina’s wijzigingen doorvoeren die je resultaten in die regio verbeteren.

seo vindbaarheid

Wat leveren locatie pagina's op?

Door deze tool in te zetten in je WordPress website genereer je in korte tijd je aanwezigheid in bijvoorbeeld heel Nederland, maar uiteraard kan het ook in een specifieke regio zijn waar je je aanwezigheid wilt vergroten. Het generen van deze SEO landingspagina’s zorgt veelal voor X procent toename in bezoekers en gemiddeld … procent meer conversies.

Meer weten over onze SEO tool?

Laat onze SEO specialist vooraf in kaart brengen of er kansen liggen in jouw branche en laat daarna binnen 1 week de SEO module in jouw WordPress website integreren.

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl