Wat zijn interne SEO links?

Interne links zijn links op een pagina van een website die verwijzen naar een andere pagina op dezelfde website.

Wat zijn interne links?

Interne links zijn links op een pagina van een website die verwijzen naar een andere pagina op dezelfde website. Ze kunnen geplaatst worden in het navigatiemenu, in de bodytekst of in de footer van een website. In de bodytekst zijn ze vaak onderstreept ter herkenning.

Waarom zijn interne links belangrijk?

Met een goede interne linkstructuur ontstaat een gebruiksvriendelijke website en kunnen zoekmachines de website beter begrijpen. Door interne links wordt het voor bezoekers gemakkelijker om binnen de website te navigeren. Dit kan ervoor zorgen dat ze langer op de site blijven. Pagina’s kunnen bovendien beter gecrawld worden. Hierdoor worden nieuwe pagina’s sneller gevonden en geïndexeerd door zoekmachines.

Hoe gebruik je interne links op een juiste manier?

Voor een goede interne linkstructuur kun je het volgende doen:

  • Link naar maximaal 2-5 andere pagina’s op je site. Teveel links maakt de content onoverzichtelijk en kan ertoe leiden dan Google afhaakt.
  • Zorg dat de linktekst relevant is en zoveel mogelijk beschrijvend. Dus gebruik zo min mogelijk “klik hier” of “lees meer”. Dit sluit namelijk niet aan bij het onderwerp van de pagina waar je naar toe linkt.
  • Verwijs naar andere relevante pagina’s. Dus naar pagina’s waarvan de content aansluit met de content van de pagina waar vanaf verwezen wordt.
  • Check met regelmaat op broken links. Als een link niet meer werkt, krijg je een ‘404-error’. Dit is nadelig voor SEO. Deze broken links kun je opsporen met de Online Broken Link Checker.

SEO uitbesteden?

Zoekmachine optimalisatie. Een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het organisch hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Door op een goede manier SEO-technieken te gebruiken is het mogelijk om meer bezoekers te verkrijgen, maar hoe werkt zo’n traject? Wij helpen graag mee.

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl