Training Commerciële Mogelijkheden Online | TeamAdis

Training commerciële mogelijkheden online – Noloc

Gepubliceerd op: 19 september 2016 2 min lezen Adis Nazareet

Een groep zelfstandige ondernemers vertellen over de commerciële mogelijkheden online, dat is wat er afgelopen dinsdag 13 september op de planning stond. Om 11:40 stipt, vertrokken we vanaf ons kantoor in Hoogeveen.

Zoals velen van jullie weten is Adis een held in zoeken, dat dit online vaak makkelijker voor hem is dan op de weg bleek ook vandaag weer. Via een toeristische route (waar we dol op zijn bij Team Adis) met als tussenstop Nijkerk, kwamen we uiteindelijk toch aan op onze bestemming. Namelijk het van der Valk hotel in Arnhem.

Wat is Noloc?
Noloc is een vereniging voor loopbaanprofessionals, die zich inzet voor de professionaliteit en loopbaanontwikkeling van de werkende beroepsbevolking in Nederland. De ondernemers, die op deze training waren afgekomen maakten deel uit van deze organisatie.

Het verloop van de training
Na een korte inleiding, waarin iedereen kennis met elkaar kon maken was het zover. De training kon officieel beginnen! Van te voren waren er bij de ondernemers diverse vragen, die Adis gedurende zijn presentatie hoopte te beantwoorden. Dit waren vragen als: “Hoe zet ik Facebook zo efficiënt mogelijk in?” en “Hoe bereik ik mijn zakelijke doelgroep op Facebook?”.

De training werd gevormd door drie verschillende onderdelen. Er werd begonnen met ”Hoe denkt een online marketeer?”. Het daaropvolgende onderdeel bestond uit ”Tien manieren om je bedrijf te laten groeien online”. Tenslotte werd er afgesloten met ”Commerciële mogelijkheden in de praktijk brengen”. Bij alle onderdelen werden er door de deelnemers kladblaadjes vol geschreven met aantekeningen en bovendien een groot aantal vragen gesteld.

Vooral het laatste onderdeel van de training vond men interessant. Hierbij werden websites en Facebookpagina’s van enkele ondernemers als voorbeeld genomen, om te laten zien waar de kansen liggen op commercieel vlak en waar nog verbetering mogelijk was.

Een korte reflectie
Waar aan het begin van de training bij een enkeling nog twijfels bestonden over bijvoorbeeld de toepassing van Facebook, was aan het eind iedereen overtuigd van de meerwaarde. De cursisten kijken positief terug op de training. Het was volgens hen interessant en bovendien leerzame of zoals Angelic Bloemberg, van Bloemberg Advies beschreef: ”top training!”. Via deze weg willen wij haar dan ook nogmaals bedanken, voor het geven van de mogelijkheid om deze training te verzorgen.

Ook als team kijken wij met succes terug op de cursus. Wij vonden het allereerst leuk om te doen, omdat je kunt vertellen over iets waar je goed in bent. Daarnaast was het mooi om te horen dat mensen het leerzaam vonden en zelfs overtuigd werden.

Cursus online marketing
Wilt u ook meer te weten komen over de commerciële mogelijkheden online? Dat kan, wij verzorgen zowel trainingen in groepsverband als aan individuen! U kunt contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken!