Maatwerk WooCommerce Productvariatie Systeem

Stel je hebt een webshop, waarbij de producten beschikken over een groot aantal variaties. Regelmatig valt dit op te lossen binnen de huidige functies van het WooCommerce systeem. Echter komt het regelmatig voor dat deze functies onvoldoende aansluiten bij de behoeften. In dat geval heb je de keuze om extra plugins te installeren, echter vertraagt dit de webshop enorm en kan het tevens voor conflicten zorgen. Bij een opdracht voor een complexe webshop hebben wij ervoor gekozen om een maatwerk productvariatie systeem te bouwen binnen het bestaande WooCommerce systeem. Ontdek hieronder wat voor een fantastische mogelijkheden er ontwikkeld zijn.

PromoBee.nl – Specialist in relatiegeschenken

PromoBee is een webshop waar je relatiegeschenken kunt kopen. Elk product beschikt over een aantal variaties. Van kleurkeuze tot aantal opdrukkleuren. Deze variaties zitten niet standaard in het WooCommerce systeem. Een oplossing hiervoor is het integreren van een productvariatie systeem. Als voorbeeld nemen we het meeste complexe product, de keycords.

Variatie 1: Kleurkeuze van het product

De eerste variatie die we bespreken is die voor de kleurkeuze. De keycords zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Dit willen we aan de voorkant visualiseren door de verschillende kleuren te laten zien. In de functie hieronder kun je eenvoudig nieuwe kleuren toevoegen en ze zelfs een meerprijs meegeven bij bepaalde aantallen. De geselecteerde kleur vervangt de voorvertoningsafbeelding, door een eenvoudige vinkje “toon afbeelding in galerij”.


Aan de achterkant


Aan de voorkant

Variatie 2: 

Na de kleurkeuze kiest men de gewenste afmeting. Net als bij de kleurkeuze is dit gevisualiseerd. Het enige verschil hiermee is dat de geselecteerde afmeting niet als voorvertoningsafbeelding wordt weergeven (je blijft de geselecteerde kleur zien). In dit geval is geen meerprijs meegegeven, uiteraard is dit wel mogelijk.

Aan de achterkant


Aan de voorkant

 

Variatie 3: Enkele- of dubbele bedrukking

De derde variatie is de bedrukking optie. Hierbij kun je kiezen uit een dubbele- of enkele bedrukking. Ook hier kun je een onbeperkt aantal opties aanmaken.

Aan de achterkant


Aan de voorkant

Variatie 4, 5 & 6: Extra opties

Na de bedrukking heb je de keuze om de keycords te voorzien van extra opties, zoals: type haakje en type sluiting. Deze opties zijn op dezelfde manier opgebouwd als de vorige variaties. In dit geval is er echter wel een meerprijs opgegeven voor bepaalde opties. Deze variaties hebben een vaste prijs, die bij de prijs van het gekozen aantal wordt opgeteld. In de prijsvariatie kun je namelijk kiezen voor ‘vervangt productprijs, + vaste prijs en + procentuele prijs’. Een 3-tal opties, waarmee iedere productvariatie gemaakt kan worden.

Aan de achterkant


Aan de voorkant (Detail: het is zelfs mogelijk om GIFjes te uploaden voor een nodig betere visualisatie)

Het aantal keycords

Tenslotte wordt dit product afgesloten met de keuze voor het aantal stuks. Daar de aantallen prijs leidend is in de samenstelling van producten staat deze prijsberekening op ‘vervangt productprijs’. Dit betekent dat het basis prijsveld van WooCommerce vervangen wordt door deze prijs. Hierdoor ontstaat ook automatisch het veld vanaf prijs bovenaan de productenpagina’s.

Aan de achterkant


Aan de voorkant

Het resultaat: Een WooCommerce webshop met maar 1 plugin!

Door gebruik te maken van een maatwerk productvariatie systeem in combinatie met WooCommerce, hebben we geen gebruik hoeven te maken van extra plugins. Het systeem aan de achterkant om nieuwe producten toe te voegen is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Nieuwe productvariaties kunnen eenvoudig gerealiseerd worden. Daarnaast is de website razendsnel, doordat er geen extra plugins worden gebruikt.

De website scoort t.o.v. concurrentie maar liefst 98 volgens de Google Pagespeed tool! Een pracht score, welke Google uiteraard mee neemt in haar beoordeling van de website. Wij zijn apentrots op dit prachtige staaltje techniek!

Wil je het productvariatie systeem eens ervaren?

Plan dan een afspraak met ons in en we geven je graag een demo.

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl