Handig: zo maak je eenvoudig zelf een video voor je Ads-campagne

  • 27 juli 2022
  • 2 min.
  • #wisewednesdays

Visuele content, zoals afbeeldingen en video’s, spelen sinds de lancering van Performance Max-campagnes een steeds belangrijkere rol. Vaak beschikken webshops over voldoende kwalitatief fotomateriaal en afbeeldingen. Dat geldt niet altijd voor videomateriaal. Dat is jammer, want video’s kunnen heel effectief worden ingezet binnen Google Ads-campagnes.

Gelukkig is er goed nieuws: sinds een tijdje biedt Google haar adverteerders de helpende hand. Zo is het inmiddels mogelijk om binnen Google Ads zelf videocontent te maken. Op deze manier creëer je eenvoudig een soort slideshow en hoewel dit type video misschien niet super professioneel is, biedt het wel een hoop extra’s ten opzichte van ‘gewone’ foto’s en afbeeldingen.

Klink dit interessant en wil je weten hoe deze functie precies werkt? In deze blogpost leg ik het je stap voor stap uit!

Inhoudsopgave

Aan de slag!

Binnen Google Ads vind je sinds kort een nieuwe functie. Met deze functie kun je op basis van templates zelf eenvoudig video’s maken. Deze kun je vervolgens inzetten binnen jouw Ads-campagnes. Je vindt de functie onder “Tools & Instellingen > Gedeelde Bibliotheek > Itembibliotheek”.

Vervolgens klik je linksboven op het blauwe ‘plusje’ en selecteer je “Video > Video Maken”.

Kies je template

In het overzicht dat verschijnt kun je kiezen uit verschillende video-templates. Wanneer je jouw muis beweegt over één van de templates, krijg je een preview van de video te zien. De video’s hebben, afhankelijk van het gekozen template, een tijdsduur van tussen de 6 en 16 seconden. Bij het kiezen van een template is het belangrijk dat je vooral naar de indeling van de video kijkt. Al het andere, zoals kleuren, teksten en afbeeldingen kun je namelijk later nog wijzigen zodat deze helemaal naar jouw smaak zijn. Probeer je dus niet teveel af te laten leiden door de content van de voorbeelden.

Grijp de aandacht van je doelgroep

Heb je je keuze gemaakt? Selecteer dan het door jou gekozen template en ga aan de slag met het toevoegen van de velden. Hierbij moet je denken aan overtuigende teksten, kleuren uit jouw huisstijl en pakkende foto’s of afbeeldingen. Neem hier de tijd voor en bekijk regelmatig de aangemaakte slides onderaan de pagina. Wanneer je hebt gekozen voor een wat langere video-template (van bijvoorbeeld 15 seconden), dan wordt onderaan de pagina vermeld vanaf welk gedeelte je kijkers de video kunnen overslaan (zie de melding in onderstaande afbeelding). Zorg er dus voor dat je je doelgroep vanaf het begin meesleept. Probeer ze in het begin van de video te triggeren en houd de video zo relevant mogelijk, zodat ze deze helemaal afkijken.

Upload je video

Ben je klaar met het invullen van alle velden? Dan kun je het eindresultaat bekijken. Ben je tevreden met de video? Dan kun je deze uploaden naar de itembibliotheek. De volgende keer dat je een nieuwe video- of Performance Max-campagne aanmaakt, kun je de door jouw gemaakte video selecteren in de itembibliotheek. Google zal deze vervolgens inzetten binnen jouw campagne.

Conclusie

Met deze handige, gebruiksvriendelijke functie biedt Google haar adverteerders die niet over het juiste videomateriaal beschikken de helpende hand. De video’s zijn misschien niet super professioneel (het is eerder een soort van slideshow), maar het vormt bijvoorbeeld wel een prima tussenstap voordat je aan de slag gaat met het maken van professionele video van jouw producten of diensten!

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl