Google Ads Conversiewaarde Maximaliseren Biedstrategie - Online groeien met Rockwise!

Rockwise Google Ads Conversiewaarde Maximaliseren

Dankzij de machine Learning technieken, weet Google enorm veel over de gebruikers van de Google zoekmachine. Bij het bepalen van je biedingen kun je gebruik maken van een aantal biedstrategieën die je helpen bij het behalen van je doelen.

Eén van deze smart bidding bidstrategie is de strategie conversiewaarde maximaliseren.

Conversiewaarde maximaliseren Google Ads

De Google Ads biedstrategie conversiewaarde maximaliseren wordt wel eens verward met de biedstrategie conversies maximaliseren. In dit artikel behandelen we de biedstrategie conversiewaarde maximaliseren waarbij puur wordt aangestuurd op omzet. Er wordt dus aangestuurd op zoveel mogelijk omzet uit een vooraf ingesteld maand/ dagbudget.

Bij conversies maximaliseren wordt niet aangestuurd op omzet, maar op aantallen conversies. Naast orders wordt er dus ook aangestuurd op andere ingestelde conversiedoelen, zoals offerte formulieren, PDF downloads.

Conversiewaarde maximaliseren in nieuw Google Ads account

In tegenstelling tot enkele andere biedstratgieën, zoals doel- CPA en doel- ROAS, kan de biedstrategie conversiewaarde maximaliseren gebruikt worden bij een nieuw account, waarin nog geen data is gegenereerd. Google gaat dus aan de hand van data buiten het Ads account om, op zoek naar interessante gebruikers en profielen.

Op basis van 70 miljoen signalen gaat Google inschatten welke gebruikers het meest relevant zijn en bij welke gebruikers de kans op een aankoop het grootst is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn omdat een bepaalde gebruiker opvallend veel online transacties pleegt, maar ook interesse heeft getoond in het product waarvoor geadverteerd wordt.

Conversiewaarde maximaliseren Google Ads instellen

Zodra je een nieuwe campagne aanmaakt kun je bij de instellingen een biedstrategie kiezen. Door de volgende stappen te volgen kan de biedstrategie conversiewaarde maximaliseren worden ingesteld:

 1. Ga naar de gewenste campagne
 2. Ga naar de instellingen in deze campagne
 3. Ga naar bieden
 4. Wijzig de biedstrategie
 5. Kies voor de biedstrategie conversiewaarde maximaliseren
 6. Stel je gewenste ROAS in die je minimaal wilt behalen
 • Top 3% Google Agencies

  Rockwise hoort qua grootte en prestaties bij de top 3% in Nederland. Een flinke verantwoordelijkheid, maar die dragen we met trots.

 • 28 jaar ervaring

  Onze specialisten dragen een gezamenlijke Google Ads bagage van ruim 28 jaar.

 • Internationale ervaring

  We werken in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië, Colombia, VS, Canada en Australië.

 • Gratis marktprognose

  Wij maken graag een vrijblijvende prognose van de kansen in uw markt evenals een presentatie van een strategie die hierbij past.

 • €3.500.000,- budget p/j

  Het afgelopen jaar hebben wij gewerkt met een totaal mediabudget van ruim €3.500.000,-.

 • Korte doorlooptijd

  Wij garanderen altijd binnen een maand na akkoord live te zijn met de Google Advertenties.

Ontdek jouw Google Ads mogelijkheden

Maak direct een afspraak

Wij werken resultaatgericht en halen alleen voldoening uit projecten waarmee wij een glimlach op de mond van onze klanten toveren.

Benieuwd of en hoe wij jou van dienst kunnen zijn met Google Ads? We komen graag in contact.