Google Ads doelstellingen bepalen? - Online groeien met Rockwise!

Rockwise Google Doelstellingen Bepalen

Ben je van plan om te gaan adverteren in Google? Wil je erachter komen of adverteren winstgevend kan zijn voor jouw onderneming?

Voordat je besluit om Google Ads als verkoopkanaal in te zetten, is het belangrijk om succes te definiëren. Welk rendement is gewenst?

Wanneer is Google Ads rendabel?

Deze vraag verschilt per website of webshop. Wat wel bij iedere ondernemer overeenkomt is de wens om rendabele Google Ads campagnes te bouwen. Indien je gaat adverteren met een webshop, wil je weten hoeveel iedere geïnvesteerde euro minimaal moet opleveren om winstgevend te zijn. Ga je voor leadgeneratie? Dan wil je weten hoeveel je maximaal wilt betalen voor een offerte aanvraag, PDF download of ander contactmoment.

Google Ads Doelstellingen webshop bepalen

In deze video gaan we berekenen aan de hand van een fictieve onderneming (Happy Horse) wat voor ons rendabel is. Hoeveel euro moet iedere €1 die we in Google Ads gaan steken minimaal opleveren in mijn situatie?

Dit is een fragment uit de Google Ads videocursus in de Rockwise Academy.

Stel jezelf de volgende vragen

 • Achterhaal je gemiddelde orderwaarde
 • Bereken je gemiddelde winstmarge per order
 • Bereken je break- even punt
 • Bereken hoeveel je per order wilt overhouden
 • Bereken je kosten/ omzet verhouding
 • Bereken je target- ROAS

Google Ads Doelstellingen leadgeneratie bepalen

In deze video gaan we berekenen aan de hand van onze fictieve onderneming (Happy Horse) wat voor ons rendabel is. Hoeveel mag iedere offerte aanvraag ons maximaal kosten om rendabel te zijn?

Dit is een fragment uit de Google Ads videocursus in de Rockwise Academy.

Stel jezelf de volgende vragen

 • Achterhaal je gemiddelde opdrachtwaarde
 • Wat zijn je kosten?
 • Bereken je gemiddelde winst per opdracht
 • Hoeveel offerte aanvragen leiden tot opdracht in percentage?
 • Hoeveel is een nieuwe offerte waard?
 • Hoeveel mag een nieuwe offerte je maximaal kosten om voldoende over te houden? Wat is je CPA?

Plan van aanpak

Google Marktprognose

Hoe zijn de kaarten in uw markt geschud? Hoeveel wordt er naar uw producten gezocht? Waar liggen de kansen? Wie vormen een bedreiging? We brengen de Google markt volledig in beeld. Vrijblijvend. Een gedegen en realistische inschatting is van cruciaal belang.

Website Check

Is de markt positief? Dan is een converterende website een belangrijk startpunt voor toekomstige Google marketing activiteiten. Wij beoordelen of uw website klaar is voor de start is en een goede basis vormt voor toekomstig Google succes.

Google Kansberekening

We combineren de Google marktprognose met de verwachte website prestaties. Het resultaat is een op data gebaseerde prognose van de kansen die er voor u liggen. We schetsen welke kansen er binnen welk termijn haalbaar zijn in termen van omzet en kosten per offerte aanvraag.

Google Strijdplan

We gieten de marktkansen in een strategie en plan van aanpak. Dit plan dient als voorstel voor een pilot samenwerking van 6 maanden. Geen zorgen, behalen we de targets niet? Dan is de pilot maandelijks opzegbaar. De zorgvuldige voorbereidingen verkleinen dit scenario.

Aanvang Pilot

Enthousiast? Dan gaan we het avontuur aan en zetten alles opzij om de doelen binnen zes maanden te behalen. We zijn uiterlijk na vier weken online. We nemen onze verantwoording voor alle voorbereidingen, van het opzetten van de campagnes tot het instellen van de metingen.

Vervolgstappen

De pilot zit erop. Doelen behaald? Top! We gaan kijken waar we kunnen uitbreiden, opschalen of finetunen. We bepalen nieuwe targets aan de hand van de data die er inmiddels is. Doelen niet behaald? We beoordelen de situatie en kijken samen naar logische vervolgstappen.

Benieuwd naar jouw kansen?

Ontdek jouw Google Ads mogelijkheden

Maak direct een afspraak

Wij werken resultaatgericht en halen alleen voldoening uit projecten waarmee wij een glimlach op de mond van onze klanten toveren.

Benieuwd of en hoe wij jou van dienst kunnen zijn met Google Ads? We komen graag in contact.