Wat zijn externe SEO links? - Online groeien met Rockwise!

Rockwise Wat zijn externe SEO links?

Externe links zijn links die verwijzen naar een webpagina of document op een andere website. Als een link vanaf een andere website naar een pagina op jouw website verwijst, dan spreken we van een backlink.

Wat wordt bedoeld met externe links?

Externe links zijn links die verwijzen naar een webpagina of document op een andere website. Als een link vanaf een andere website naar een pagina op jouw website verwijst, dan spreken we van een backlink.

Zowel backlinks als externe links zijn belangrijk voor SEO. Goede backlinks kunnen je vindbaarheid een flinke boost geven. Om ze te krijgen is over het algemeen actieve linkbuilding nodig. Het plaatsen van externe links heb je zelf in de hand.

Waarom zijn externe links belangrijk?

Externe links helpen zoekmachines beter te begrijpen waar een webpagina over gaat. Dit draagt bij aan het verbeteren van de vindbaarheid van een website. Hiervoor moeten externe links wel op de juiste manier worden gebruikt. Dit houdt het volgende in:

  • Verwijs alleen naar betrouwbare websites met kwalitatieve content.
  • Zorg dat het onderwerp op de pagina waar naar verwezen wordt, aansluit bij het onderwerp van de pagina waar de externe links op geplaatst zijn.
  • Gebruik een beschrijvende linktekst. Gebruik dus bijvoorbeeld niet de tekst ‘klik hier’.

SEO uitbesteden?

Zoekmachine optimalisatie. Een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het organisch hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Door op een goede manier SEO-technieken te gebruiken is het mogelijk om meer bezoekers te verkrijgen, maar hoe werkt zo’n traject? Wij helpen graag mee.

Plan van aanpak

Google Marktprognose

Hoe zijn de kaarten in uw markt geschud? Hoeveel wordt er naar uw producten gezocht? Waar liggen de kansen? Wie vormen een bedreiging? We brengen de Google markt volledig in beeld. Vrijblijvend. Een gedegen en realistische inschatting is van cruciaal belang.

Website Check

Is de markt positief? Dan is een converterende website een belangrijk startpunt voor toekomstige Google marketing activiteiten. Wij beoordelen of uw website klaar is voor de start is en een goede basis vormt voor toekomstig Google succes.

Google Kansberekening

We combineren de Google marktprognose met de verwachte website prestaties. Het resultaat is een op data gebaseerde prognose van de kansen die er voor u liggen. We schetsen welke kansen er binnen welk termijn haalbaar zijn in termen van omzet en kosten per offerte aanvraag.

Google Strijdplan

We gieten de marktkansen in een strategie en plan van aanpak. Dit plan dient als voorstel voor een pilot samenwerking van 6 maanden. Geen zorgen, behalen we de targets niet? Dan is de pilot maandelijks opzegbaar. De zorgvuldige voorbereidingen verkleinen dit scenario.

Aanvang Pilot

Enthousiast? Dan gaan we het avontuur aan en zetten alles opzij om de doelen binnen zes maanden te behalen. We zijn uiterlijk na vier weken online. We nemen onze verantwoording voor alle voorbereidingen, van het opzetten van de campagnes tot het instellen van de metingen.

Vervolgstappen

De pilot zit erop. Doelen behaald? Top! We gaan kijken waar we kunnen uitbreiden, opschalen of finetunen. We bepalen nieuwe targets aan de hand van de data die er inmiddels is. Doelen niet behaald? We beoordelen de situatie en kijken samen naar logische vervolgstappen.

Benieuwd naar jouw kansen?