5 tips die je helpen bij het kiezen van een goed webbureau

  • 14 december 2022
  • 2 min.
  • #wisewednesdays

In mijn vorige artikel (die vind je hier) heb ik het gehad over de workflow van website-ontwikkeling. In dat artikel ging ik kort in op de verschillende stappen die worden doorlopen bij het maken van een website of webshop. Het is natuurlijk goed om te weten wat het proces van website-ontwikkeling inhoudt, maar waar moet je nou precies op letten bij het kiezen van het juiste webbureau? In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten!

Inhoudsopgave

Vergelijk webbureaus met elkaar

Als je op zoek bent naar een webbureau dat het beste bij je past, is het van belang om de portfolio’s van verschillende webbureaus te vergelijken. Welke websites of webshops hebben zij al gemaakt en welke indruk laat dit bij je achter? Heeft een bureau bijvoorbeeld al ervaring in je branche? De meeste webbureaus hebben een pagina op hun website waar ze recent opgeleverde projecten tonen. Het analyseren van de verschillende portfolio’s helpt je om een goede impressie te krijgen van waar de betreffende bureaus toe in staat zijn.
Ben je benieuwd naar de kosten van het maken van een website? Vaak is het mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen zodat je een indicatie hebt van de prijs die het bureau rekent voor jouw project en welke diensten zij voor die prijs leveren.

Een klein of groot bureau?

Als je op zoek bent naar een webbureau, zul je voor de keuze komen te staan om voor een groot of een klein bureau te kiezen. Grote en kleine bureaus hebben vaak hun eigen eigen voor- en nadelen. Grote webbureaus zijn meestal wat professioneler. Doorgaans hebben zij veel kennis en ervaring in huis, waardoor ze je goed van dienst kunnen zijn bij grote, complexe en bijvoorbeeld internationale projecten. Een voordeel van veel kleinere bureaus is dat zij veel maatwerk leveren en dat er vaak meer ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Communicatie analyseren

Heb je een bureau gevonden waar je een goed gevoel bij hebt? Neem dan eens contact met ze op en proef de manier waarop het bureau communiceert. Het opzetten van een webproject vereist de nodige samenwerking en goede communicatie is daarbij van belang. Je wil op een fijne manier kunnen samenwerken met een bureau dat op dezelfde golflengte zit. Word je op een goede manier verder geholpen en geeft het bureau je een vertrouwd gevoel? Dan is dat vaak een uitstekend teken.

Een goede klik met het team

Het werken aan webproject vergt dus de nodige samenwerking. Het is daarom wel zo fijn als je een goede klik hebt met het team. Je zult merken dat het gemakkelijker wordt om snel te schakelen binnen het project en dat de samenwerking je geen energie kost, maar oplevert!

Maak gebruik van je netwerk

Grote kans dat er zich in jouw vrienden- of kennissenkring mensen bevinden die zelf ervaring hebben met webbureaus. Als zij tevreden zijn over de samenwerking zullen ze het bureau bij je aanbevelen. Zijn ze niet tevreden? Grote kans dat ze je vertellen waarom je juist nĂ­et met het betreffende bureau in zee moet gaan.

Zelf op zoek naar een webbureau dat bij je past?

Tegenwoordig is er een enorm aanbod van webbureaus. Het kan daarom best lastig zijn om het bureau te vinden dat het best bij jou past. Het toepassen van bovenstaande tips zal jouw zoektocht een stuk eenvoudiger maken en zal de kans op succes vergroten.

>Ben je op zoek naar een bureau voor jouw nieuwe website, webshop, koppeling of webapplicatie? Kijk dan eens op deze pagina. We helpen je graag verder!

 

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl