Baby Natura

Google Ads Opschalen. Omzet verdrievoudigd in 2023.

Startpunt: Stagnerende Google Ads Campagnes

Baby Natura, een toonaangevende online winkel voor babyproducten, stond voor een uitdaging. Hun Google Ads-campagnes liepen vast, en het voorgaande Google Ads-bureau had aangegeven dat er weinig mogelijkheden waren om verder te groeien. Dit terwijl Baby Natura juist graag wilde opschalen, zowel in advertentiebudget als in omzet.

Wat hebben we gedaan: Strategische Keuzes om Google Ads op te schalen

Onze samenwerking met Baby Natura begon met een grondige evaluatie van hun Google Ads-campagnes en een diepgaande analyse van de situatie. Twee cruciale stappen die tot ons succesverhaal hebben geleid, zijn:

Winstgevende ROAS Berekening

Het begint altijd met een heldere strategische aanpak. In ons geval hebben we de Return on Ad Spend (ROAS) opnieuw berekend. We realiseerden ons dat de gemiddelde advertentiepositie van Baby Natura in zoekmachines te laag was, wat resulteerde in beperkte zichtbaarheid. We begrijpen echter ook dat het roekeloos verhogen van de klikprijzen geen oplossing was. Dus hebben we samen met Baby Natura de break-even ROAS en de minimale winstgevende ROAS berekend. Hiermee konden we de budgetten opschalen zolang de winstgevende ROAS werd behaald. Deze berekeningen hielden rekening met factoren zoals de gemiddelde orderwaarde, BTW-tarieven, winstmarges, retourpercentages, verwerkingskosten per order, herhaalaankopen en de frequentie daarvan.

Bij Baby Natura ontdekten we dat het voormalige Google Ads-bureau te veilig adverteerde, waardoor ze een groot deel van hun advertentiepositie en budget verloren. Door te focussen op het behalen van hogere posities, konden we de zichtbaarheid vergroten en de dagelijkse budgetten verhogen.

Groeperen van Google ads campagnes

We hebben Baby Natura geadviseerd om hun campagnestructuur te herzien. In plaats van een gedetailleerde campagne-indeling, bundelden we advertentiegroepen en campagnes. Hierdoor konden we op campagneniveau meer conversiedata verzamelen, wat het algoritme in staat stelde om betere patronen te herkennen en slimme biedstrategieën effectiever te laten renderen.

Google Ads Opschalen: Onze Resultaten en Groei

Deze strategische stappen, samen met andere overwegingen, hebben Baby Natura geholpen om aanzienlijke groei te realiseren. Halverwege september, in vergelijking met dezelfde periode het voorgaande jaar, is de omzet uit Google Ads meer dan verdrievoudigd. Het advertentiebudget is verviervoudigd. Hoewel de gemiddelde ROAS hierdoor lager ligt dan voorheen, blijft de winst op het totaalniveau aanzienlijk hoger, daar de groei in aantal orders met een geringere winst per order het heeft gewonnen van de omgekeerde situatie voorheen. Het bewijs dat het vergroten van de zichtbaarheid en het strategisch beheren van advertentiecampagnes essentieel zijn voor duurzame groei.

Bij ons staan klanten zoals Baby Natura centraal, en we zijn trots om bij te dragen aan hun succes. Als jij ook wilt ontdekken hoe onze Google Ads-dienstverlening jouw bedrijf kan laten groeien, neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. We staan klaar om jouw online aanwezigheid te optimaliseren en jouw groei te faciliteren.

Ontdek meer succesverhalen zoals deze en laat je inspireren door de kracht van effectieve Google Ads-campagnes.

“Rockwise denkt mee in mogelijkheden, ziet kansen en door maandelijks met elkaar om tafel te zitten is onze band in zeer korte tijd enorm sterk geworden! - Anouk & Dominique van Oostveen”

Deel deze case via...Twitter Facebook LinkedIn

Andere cases

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl