Personalisatie-plugin

Webapplicatie

Gift-editor: producten personaliseren in jouw webshop!

Dé tool die het voor vele organisaties mogelijk maakt om producten online te personaliseren. Met de ‘gift-editor’ van Instant Design Tool kun je jouw artikelen laten personaliseren in iedere webshop. Denk bijvoorbeeld aan fotoboeken.

Voor de klanten van Instant Design Tool hebben wij een WooCommerce-plugin mogen ontwikkelen. Deze plugin maakt het voor jou als WordPress-gebruiker mogelijk om de gift-editor te gebruiken in jouw webshop. Technische kennis? Die heb je daarvoor niet nodig. Je voegt de module eenvoudig toe aan je shop door dezelfde route te volgen als bij het installeren van een plugin. Vervolgens koppel je deze eenvoudig met de credentials van jouw klantaccount bij Instant Design Tool.

Over dit project

De gift-editor gaat al even mee. De integratie bij klanten vergde echter vaak een hoop tijd en energie. Eigenlijk werd het wiel steeds opnieuw uitgevonden voordat de editor klantspecifiek kon worden geïntegreerd. De oplossing? Het ontwikkelen van een WordPress-plugin. Veel resellers van Instant Design Tool maken namelijk gebruik van WordPress.

Ben je er dan? Zeker niet. Het ontwikkelen van een product dat in het merendeel van de gevallen vlekkeloos kan worden geïntegreerd in webshops is een proces dat begint met een goed-doordachte projectscope. Zo ook bij deze plugin. Daarbij hebben we onszelf een hoop vragen moeten stellen. Hoe lopen de routes? Wat moet er op welke plek worden geïntegreerd of worden aangeroepen? Welke data moet met welk onderdeel praten? Enzovoort.

Na die fase uitvoerig te hebben uitgedacht hebben we deze omgezet in zogenaamde ‘sprints’. Zodoende hebben we de plugin in vier weken tijd ontwikkeld en opgeleverd, waarna een poule van testers de plugin is gaan integreren in eigen shops. Én: met succes! Zonder technische kennis wist iedere tester afzonderlijk de plugin vlekkeloos te koppelen.

 

 

“Eenvoudig te installeren zonder technische kennis!”

Bij de producten in jouw eigen webshop moet je namelijk kunnen aangeven met welk productieproduct moet worden gecommuniceerd in de gift-editor. Dit zodat de juiste werktekeningen aangeroepen worden in het bestelproces binnen jouw eigen webshop. Vervolgens gaan er op de achtergrond allerlei vormen van data mee. Data waar je als bezoeker helemaal geen interesse in hebt (denk aan product-id en SKU), maar die wel essentieel is om het bestelproces juist te laten verlopen.

We mogen dit project als een succes bestempelen, maar we zijn nog niet klaar. We gaan ditzelfde project namelijk voortzetten voor Shopify. Veel klanten van Instant Design Tool hebben hier namelijk een shop draaien en zij wensen maar al te graag om ook van de gift-editor gebruik te kunnen maken!

Deel deze case via...Twitter Facebook LinkedIn

Andere cases

Blijf op de hoogte

hello@rockwise.nl