Tip: 12 Snelle en Effectieve Blogtips voor Beginnende Ondernemers en Marketeers

12 Snelle en Effectieve Blogtips voor Beginnende Ondernemers en Marketeers

Gepubliceerd op: 10 april 2013 4 min lezen Adis Nazareet

Sta je op het punt om je volgende blogpost te schrijven? En ben je nog even snel op zoek naar effectieve tips om je posts nog beter te maken? Dan komen de volgende blogtips zeer goed van pas!

Laten we de introductie maar even kort houden en direct doorgaan tot de inhoud!

1. Gebruik Google Suggesties voor ideeën en keywords

Maak gebruik van Google suggests (suggesties) om ideeën op te doen over je blogpost onderwerp en achterhaal mogelijke keywords waar op gezocht wordt door je publiek. Begin in de Google zoekbalk met het intypen van je kernwoorden en gebruik de Google suggesties om je blog topic te verbeteren.

2. Maak gebruik van aantrekkelijke titels

Je hebt niet veel tijd om de aandacht van je lezer vast te houden. Door aantrekkelijke titels te schrijven zet je je bezoekers aan om je blogpost door te lezen. Daarnaast trekt een goede blog titel ook meer aandacht in de zoekresultaten en zal uiteindelijk voor een hogere doorklik naar je blog zorgen.

3. Maak gebruik van kopteksten

Maak gebruik van kopteksten zoals H2 en H3. Dit zorgt er niet alleen voor dat je blogpost er verzorgd en duidelijk uit ziet, maar daarnaast is het voor zoekmachines ook makkelijker om je artikel beter te begrijpen. Keyword gebruik in kopteksten bevorderd daardoor ook de zichtbaarheid in zoekresultaten.

4. Begin met een boeiende introductie

Zorg ervoor dat de lezer geboeid blijft na het lezen van de titel. Probeer te achterhalen waarom een bezoeker op je blogpost zal eindigen en speel daarop in. Je kunt bijvoorbeeld met vragen beginnen of mogelijke problemen waar de lezer mee zal zitten.

5. Schrijf korte paragrafen

Online bezoekers houden van pagina’s scannen. Naast een aantrekkelijke titel een een boeiende introductie paragraaf is het daarom van belang om je blogpost indeling overzichtelijk te houden door middel van korte paragrafen. Je was waarschijnlijk al lang gestopt met lezen als deze blogpost uit één groot lap tekst bestond.

6. Voeg een interessante foto toe

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Dat geldt ook voor blogposts. Een foto kan een post veel interessanter maken voor lezers omdat dit op een visuele manier de blogpost kan weergeven. Foto’s van Stock websites zoals Bigstock Photos kan een optie zijn. Maar het is natuurlijk veel beter om eigen unieke en toepasselijke foto’s te creëren.

7. Maak gebruik van alt tags met goede beschrijving

Maak gebruik van goede beschrijvende alt tags voor je foto’s. De alt tag wordt getoond zodra je met de cursor over een foto glijdt of als de foto niet meer gevonden wordt. In beide gevallen is het goed dat je hier een duidelijke blog of foto beschrijving hebt vermeld.

8. Link naar andere blogposts

Het doorlinken naar eerder geschreven blogposts zorgt ervoor dat je bezoekers op je blog blijven hangen. Een nieuwe bezoeker is niet meteen verkocht aan je blog. Maar hoe meer ze doorklikken en doorlezen van verschillende blogposts,  des te groter de kans dat ze zich ook uiteindelijk inschrijven voor je nieuwsbrief of contact opnemen voor je diensten.

9. Link naar je bronnen

Indien je gebruik maakt van onderzoekscijfers, voorbeelden van andere websites of foto’s van anderen, meld je bron en link ook door om  je blogpost inhoud te ondersteunen. Linken naar hoogwaardige bronnen geeft voor zowel je bezoekers als zoekmachines een betrouwbaar gevoel.

10. Zet je lezers tot actie aan

Een abrupt einde aan je blogpost betekent ook vaak het einde van je waardevolle bezoeker. Vraag jezelf eens af. Wat wil je dat een lezer doet nadat ze je blogpost door hebben gelezen? Probeer ze tot actie toe te zetten door ze duidelijk te verwijzen naar bijvoorbeeld een vervolg pagina of aanzetten tot het inschrijven voor je nieuwsbrief.

11. Maak social sharing makkelijk

Je blog lezers hebben vaak ook social media accounts zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Maak het ze zo makkelijk mogelijk om je blogpost te delen met hun connecties. Een simpele manier om dit te integreren op je blog is door Sharethis buttons te installeren in je blog.

12. Toon gerelateerde blogposts

Zoals er in punt acht al eens genoemd is, is het doorverwijzen van een bezoeker naar meerdere blogposts van groot belang. Met het tonen van gerelateerde blogposts vergroot je de kans dat een bezoeker door blijft lezen op je blog. Met goede aansluitende blogposts kan je paginaweergave per bezoeker met meer dan 30% verhogen!

Super tip: 1 Uur blog strategie voor de drukke ondernemer

Je wilt nu vast direct beginnen met het schrijven van je blogpost. Ben je op zoek bent naar een super makkelijke blog strategie, dan raad ik je aan om de “1 Uur blog strategie” te lezen.

Het is tijd om het verschil te maken!

Hopelijk heb je iets gehad aan de bovenstaande tips. De bovenstaande punten hebben voor mijn klanten een merkbaar verschil gemaakt op het gebied van rendement behalen uit bloggen voor hun onderneming. Ik ben ervan overtuigd dat de bovenstaande tips ook voor jouw onderneming een verschil kan gaan maken!

Je hebt vast en zeker nog vragen over bloggen! Welke vragen heb je nog? Neem even contact met ons op en één van onze giants zal persoonlijk je vraag beantwoorden.