Tip: Hoe populair zijn de regionale voetbalclubs in Google?

Hoe populair zijn de regionale voetbalclubs in Google?

Gepubliceerd op: 3 mei 2017 2 min lezen Adis Nazareet

Hoe populair zijn de voetbalclubs uit onze regionale competities eigenlijk? Hoeveel wordt er in de zoekmachine van Google gezocht op de verschillende clubs? Een vraag waar bijna niemand van wakker ligt. Bijna. Wij bij Team Adis wél. We staan op met Google en gaan ermee naar bed. We zetten de zoekmachine in voor regionale bedrijven om meer bezoekers én dus inkomsten via hun website te genereren, maar mogen er ook graag mee experimenteren.

Aantal Maandelijkse Zoekopdrachten?

Vandaag onderzoeken we het zoekgedrag naar de regionale voetbalclubs. Hoe vaak worden de woorden; vv Hoogeveen, SCN, vv Noordscheschut, vv de Weide, vv Ruinen, vv Tiendeveen, HZVV, ZZVV, sv Pesse, vv Zuidwolde, sc Elim, HODO, vv Hollandscheveld, Vitesse’63 en VVAK ingetypt in Google? Hoe populair zijn we?

Met behulp van onze Google analyse- tool “De Google Keyword Planner” krijgen we inzicht in het zoekvolume van bepaalde zoektermen. We hebben de namen van bovenstaande voetbalclubs ingetoetst. Bekijk bovenstaande grafiek.

De maand mei is deze week aangebroken. Een maand waarin, volgens de grafiek, gemiddeld 18.860 keer gezocht wordt op onze voetbalclubs. In mei, september en oktober vinden de meeste zoekacties plaats. In juli, tijdens de zomerstop, het minst.

Welke clubs zijn het populairst?

18.860 keer wordt er in de maand mei dus gezocht op een voetbalclub uit onze regio. Hoe is die onderverdeling precies? Het meest wordt er gezocht naar de clubs uit de plaats Hoogeveen (HZVV 3600x, vv Hoogeveen 2900x en vv de Weide 1600x).

Noordscheschut, SCN en Vitesse’63 volgen met +- 880 zoekopdrachten. vv Hollandscheveld en de clubs uit Zuidwolde worden ongeveer 720x per maand gezocht en vv Ruinen en VVAK zo’n 590x. HODO, sc Elim, sv Pesse en Tiendeveen zijn met 390 en 210 zoekopdrachten het minst populair.

Welke club is het populairst in heel Drenthe?

HZVV is in onze regio met ongeveer 3600 zoekopdrachten de meest gezochte club via de Google zoekmachine. Niet een heel schrikbarende uitkomst aangezien HZVV de meeste leden heeft én (samen met Hoogeveen) op het hoogste niveau acteert. Maar hoe presteert HZVV ten opzichte van andere hoog spelende clubs uit Drenthe?

Wat kunnen we hier nou mee?

Niets. Behalve dan, dat het een leuk feitje is om te vertellen tijdens het eten vanavond. Zoals we in het begin al aangaven vinden we het leuk om zo nu en dan een experiment als deze te doen. En zeg eerlijk, best leuk om te weten! Zakelijk kunnen we er echter veel meer mee. Bedrijven willen graag voor bepaalde termen gevonden worden. Verkoop je grasmaaiers? Dan is het fijn als je bovenin de resultaten eindigt wanneer er bijvoorbeeld gezocht wordt op “Grasmaaier kopen”, “Bosch elektrische grasmaaier”, “Grasmaaier bedrijf Hoogeveen”. Hoe meer zoekvolume een bepaalde zoekterm heeft, hoe interessanter het is om er met een advertentie of in de ‘gratis (organische) resultaten’ voor te scoren!

Bij Team Adis kunnen we bedrijven hierbij helpen. Nieuwsgierig waar Team Adis zich zoal mee bezig houdt? Lees meer over onze diensten.