Tip: Hoogeveen, help zzp'ers en startende ondernemers met een professionele ondersteuning en omgeving!

Hoogeveen, help zzp’ers en startende ondernemers met een professionele ondersteuning en omgeving!

Gepubliceerd op: 16 januari 2014 2 min lezen Adis Nazareet

Zoals in een vorige video besproken volgt hier mijn antwoord op de vraag van CDA Hoogeveen.

Indien je mijn vorige video gemist hebt, de vraag die er werd gesteld was:

Wat moet er op de CDA agenda voor Hoogeveense ondernemers?

Wat de Hoogeveense politiek, of de gemeente Hoogeveen wat mij betreft absoluut op de agenda mag zetten is ‘het helpen van zzp’ers en startende ondernemers met een professionele ondersteuning en omgeving!’

In de afgelopen jaren zijn er heel wat zzp’ers en startende ondernemers bij gekomen. Een deel van de startende ondernemers hebben een goed plan en zijn ook gemotiveerd om een verschil te maken met hun diensten of producten. Dit geldt ook zeer zeker voor startende ondernemers in Hoogeveen. Vooral voor deze groep ondernemers vind ik dat de politiek en gemeente Hoogeveen zich moet inzetten om te helpen met een professionele omgeving en begeleiding.

Voor een startende ondernemer zou een ondernemersgebouw een perfecte plek zijn om te starten met een succesvolle onderneming. Maar helaas kunnen vele starters en zzp’ers zich een flexplek of kantoortje nog niet permitteren. Een tegemoetkoming vanuit de politiek of gemeente Hoogeveen voor dit soort kosten zal voor de starters een geweldige push zijn. Ik zit zelf al geruime tijd in Ondernemers Hotel de Compaen en ik kan geen betere plek bedenken om gemotiveerd en professioneel bezig te zijn als ondernemer.

Tegelijkertijd ben je in een plek zoals de Compaen ook omringd door vele andere ondernemers. Dit creëert vele kansen op het gebied van ideeën uitwisselen en samenwerkingen. Wat ik denk dat startende ondernemers naast een goede werkplek ook nodig hebben, is kosteloos professionele advies en ondersteuning bij eventuele vragen over financiën, marketing en allerlei andere zaken waar een ondernemer tegen aan loopt.

Zou Hoogeveen dan elke starter moeten helpen met het (deels) bekostigen van een kantoor en professionele ondersteuning? Absoluut niet! Naar mijn mening moet er wel een soort van selectie komen, zodat er voornamelijk starters of zzp’rs die een goed plan hebben en het ondernemerschap serieus nemen hiervoor in aanmerking komen. Dus het moet niet zo zijn dat elke starter of zzp’er hiervoor in aanmerking komt, maar dat juist alleen personen en bedrijven er uit gehaald worden die ook daadwerkelijk het ondernemerschap serieus nemen. Naar mijn mening kan STiB hier een hele grote rol in spelen met de selectie, bedrijfshuisvesting en ondersteuning voor de serieuze starters.

Dus om mijn idee kort samen te vatten vind ik dat er voor startende ondernemers en zzp’ers uit Hoogeveen:

  1. Tegemoetkoming moet zijn voor kantoorruimte en gerelateerde faciliteiten
  2. Vaste experts en professionals die ze vrijblijvend om advies kunnen vragen

Dit is wat naar mijn mening op de agenda mag komen te staan van het CDA en politiek Hoogeveen. En indien een dergelijk plan overwogen wordt door Hoogeveen, dan geef ik me hierbij op om mee te denken om zo samen er het beste van te maken voor ondernemend Hoogeveen!

Wat vind je van mijn idee? Laat het me weten door middel van het contactformulier!