Tip: Hoogeveense lantaarnpaal valt in prijzen

Hoogeveense lantaarnpaal valt in prijzen

Gepubliceerd op: 31 juli 2014 1 min lezen Adis Nazareet

Hoogeveen- Afgelopen woensdag is de afdeling ruimtelijke ordening van de gemeente Hoogeveen in de prijzen gevallen door tijdens het Nederlands kampioenschap het onderdeel ‘Domste lantaarnpaal’ op haar naam te schrijven. Met de prestatie bleef Hoogeveen de Ferdinand Bolstraat in Oosterhout ternauwernood voor.

Voorafgaand aan het kampioenschap waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Toen bekend werd dat het Belgische Henegouwse ‘s Gravenbrakel mee zou doen en het toernooi een internationaal karakter kreeg schaarden de kenners Hoogeveen tot één van de outsiders. De onderlinge ontmoetingen tussen drievoudig kampioen Amsterdam Damrak en het Belgische Henegouwse ‘s Gravenbrakel zorgde niet voor verassingen. Amsterdam Damrak won overtuigend. Volgens de jury was vooral de locatie, namelijk de drukke Damrak, een goede zet van de Amsterdamse afdeling ruimtelijke ordening. Hoogeveen won de spannende strijd tegen de Ferdinand Bolstraat Oosterhout, waardoor het voor het eerst in de historie geplaatst was voor de finale.

Dat underdog Hoogeveen de eindstrijd uiteindelijk wist te winnen zorgde voor een grote feeststemming. “De Ferdinand Bolstraat Oosterhout is toch een geduchte concurrent en ook Amsterdam Damrak kwam dit jaar voor de prijzen”. De nu al bekende lantaarnpaal zal nog enkele weken op deze plek blijven staan zodat fans met de paal op de foto kunnen.

We hopen als afdeling ruimtelijke ordening dat de lantaarnpaal in Wolfsbos na vandaag niet alleen de domste, maar ook de beroemdste lantaarnpaal van Nederland is!

Eindstand ‘Domste lantaarnpaal’ Nederland 2014

1. Hoogeveen

2. Amsterdam

3. Oosterhout

4. ‘s Gravenbrakel (België)

Meer van dit soort leuke berichten zien? Bekijk dan vooral onze andere blogs.