Tip: Wat zijn infographics? Interview met Christian Slagter van Slagter Media

Wat zijn infographics? Interview met Christian Slagter van Slagter Media

Gepubliceerd op: 20 maart 2013 3 min lezen Adis Nazareet

Wat zijn infographics? Wat kan ik ermee? Kan ik dat ook inzetten voor mijn eigen onderneming en hoe doe ik dat?

Dit zijn allemaal vragen die nogal vaak gesteld worden door startende internet marketeers en ondernemers. Om hierop een antwoord te geven heb ik hulp ingeroepen van een content marketing en infographics specialist Christian Slagter.

Christian is een ware autoriteit op het gebied van content en infographic marketing. Artikelen van Christian zijn ook gepubliceerd op bekende blogs en websites zoals Frankwatching.nl en Karelgeenen.nl.  Ik ben uiteraard zeer blij dat Christian mee wilde werken met een interview en zijn advies wilde geven over infographics.

Lees hieronder wat Christian te zeggen heeft over infographics!

Wie is Christian Slagter?

Een jonge ondernemer die zich heeft toegelegd op content marketing en online publishing. Opgegroeid op een boerderij heb ik geleerd hoe de agrarische sector in elkaar steekt en wat erbij komt kijken om veehouder te zijn.

Tijdens mijn HBO-studie ontwikkelde ik daarnaast een interesse voor de financiële sector en dan met name in beleggen. Zodoende ben ik afgestudeerd bij Belegger.nl, waarbij ik een onderzoek deed naar onder meer brokertarieven en hypotheektarieven. Hierna ben ik gaan werken voor Analist.nl, dat gelieerd was aan Belegger.nl.

In september 2010 ben ik mijn eigen bedrijf Slagter Media begonnen en realiseer ik sindsdien content voor diverse partijen. Daarnaast help ik bij hun online marketing activiteiten. Verder exploiteer ik een aantal internetconcepten, waaronder de webshop Make-up Your Stash.

Wat zijn infographics nou eigenlijk?

De officiële definitie volgens Wikipedia is: “Een infographic geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld.”

Zelf vind ik dat je door middel van een infographic complexe of statische data visueel aantrekkelijk kunt maken.

Waarom zou een bedrijf infographics in hun marketing mix moeten inzetten?

Infographics zijn een van de content marketing activiteiten die een bedrijf kan ontplooien. Het is wel een van de content vormen die nog relatief weinig wordt toegepast in Nederland, waarmee je jezelf zou kunnen onderscheiden.

Een infographic laat zien dat je tijd hebt gestoken in onderzoek naar je branche. Hierdoor word je eerder gezien als een autoriteit binnen je vakgebied, juist vanwege de kennis die je deelt.

Door je logo en/ of website te vermelden bij een infographic, draag je ook iets bij aan de naamsbekendheid van je bedrijf.

Onderschat tot slot niet het virale aspect van een infographic. Mensen zijn eerder geneigd om een afbeelding te delen via social media dan een artikel.

Is infographic marketing toepasbaar voor elke onderneming?

Ik denk dat elke onderneming een infographic zou kunnen toepassen. Zorg er daarbij wel voor dat de content die je voor de infographic gebruikt uniek en waardevol is.

Wat zijn de stappenplannen voor een effectieve infographic marketing uitvoering?

Wij gebruiken voor opdrachten die wij uitvoeren het volgende stappenplan:

  • Onderzoek / Datavergaring
  • Design / content creatie
  • Publicatie / distributie
  • Meten is weten

Dit klinkt simpel, maar ieder proces vereist de nodige kennis om succesvol uit te kunnen voeren.

Kan je een voorbeeld geven van een goed uitgevoerde infographic strategie?

Om bij ons eigen bedrijf te blijven vind ik dat onze eerste eigen infographic een succes is geworden. Door het ongewone onderwerp, social media binnen de agrarische sector, kreeg de infographic de nodige media-aandacht.

De infographic heeft ons de nodige naamsbekendheid opgeleverd en daarnaast een aantal potentiële leads.

Tot slot: wat kan Slagter Media betekenen voor bedrijven op gebied van infographics?

Wij kunnen bedrijven van begin tot eind ondersteunen met infographics. Zowel het onderzoek, het design, publicatie en meten wat de waarde van de activiteiten is geweest, kunnen wij verzorgen. Maar, indien gewenst, ook alleen bepaalde elementen.

Christian Bedankt!

Ik wil hierbij Christian Slagter bedanken voor het nemen van de tijd om op bovenstaande vragen te antwoorden. Indien je meer informatie wilt of interesse hebt in de mogelijkheden om een infographic campagne op te zetten, vergeet dan niet om even contact op te nemen met Slagter Media!

Dit was het interview met Christian Slagter van Slagter Media. Hopelijk ben je nu iets wijzer geworden wat betreft Infographics. Heb je nog toevoegingen, vragen of advies nodig? Neem dan even contact met ons op.