Tip: Ons wereldrecord Playrollen! Hebben we het gehaald?

Ons wereldrecord Playrollen! Hebben we het gehaald?

Gepubliceerd op: 6 september 2016 7 min lezen Adis Nazareet

Ons wereldrecord Playrollen! Hebben we het gehaald?

Ieder jaar iets leuks doen! Dat is wat collega en vriend Adis en ik van plan waren. Het jaar 2015 moest het jaar worden van een wereldrecord poging. Tijdens een vrijdagmiddag borrel in het najaar van 2014 was het idee, onschuldig, geboren. Wat we destijds nog niet wisten is dat het spektakel amper een jaar later al zou plaatsvinden. Een jaar waarin we veel hebben meegemaakt en ondernomen om ons doel te bereiken. In dit artikel een samenvatting van onze avonturen met het playroll team bestaande uit Adis, Rene, Martin en Frans.

Ingrediënten voor ons wereldrecord

– Een Website
– 36.500 rollen
– Sponsoren
– Een verhaal
– Spectaculair decors
– Aandacht
– Bouw skills
– Nog meer aandacht
– Mankracht
– Bewijs
– Hoop

Website Playroll

Allereerst natuurlijk een website om ons verhaal te doen. In samenwerking met top designer Martin Pottjewijd en Frans Post hebben we de website gemaakt en onder de aandacht kunnen brengen.

En nu?
36.500 rollen
Dat lijkt te doen, maar dit komt in de werkelijkheid, uitgaande van de zachte rolletjes van Page, al snel neer op een slordige 15.000 euro. Betaal jij?

Sponsoren

Juist! Maar hoe krijg je ze bereid te doneren voor je zoveelste gekke idee?

Een verhaal

Juist, met een mooi verhaal. Een goed doel? Ja, maar dan niet alleen om het verhaal mooi te maken, maar ook omdat we er volledig achter staan.

Na een mislukte poging om supermarktketen Jumbo als sponsor uit te dagen zijn we het dichterbij gaan zoeken. Henri Offerein, eigenaar van twee Albert Heijn supermarkten in Hoogeveen, staat bekend als een ondernemer die in is voor leuke en gekke ideeën. Zo ook deze.
‘Leuk idee! Zoek het lokaal en kom maar terug zodra je Hoogeveen enthousiast hebt gekregen’ 
Was het antwoord. Het moet spectaculair!

Actie & een spectaculair decors

Soms moet je geluk hebben. Toen de JT bioscoop hoorde van onze plannen hebben ze de White Box aangeboden als Arena.

Aandacht

Nu hadden we een mooi verhaal om Hoogeveen mee te krijgen! Inmiddels hadden we ook een geschikt goed doel, dichtbij huis, gevonden waar we ons prettig bij voelden. De voedselbank. Alle rollen zouden uiteindelijk aan deze organisatie geschonken worden.

De voedselbank was enthousiast. Tijd om eens een kijkje te nemen.

Let’s go!

We zijn op verschillende manieren campagne gaan voeren. Vooral om aandacht te genereren, maar geld was natuurlijk ook mooi meegenomen! De Hoogeveense evenementen; de Cascaderun, de Pulledagen en Hoogeveen culinair hebben we hiervoor aangegrepen. Op de Pulledagen stonden we met een kraam waar we bezoekers uitdaagden, deel te nemen aan een enveloppen spel.

We besloten gebruik te maken van de warmte op één van de Pulledagen en in ruil voor een euro mochten kinderen sponsen gooien.
RTV Drenthe kwam toevallig langs en vond ons initiatief super! Live op tv! En nog beter, een toezegging voor een item op tv zodra we gingen bouwen! Yes!

Steun van Henri Offerein

Ons harde werk ontging Henri Offerein niet. Zijn belofte werk nagekomen en naast het inkopen van alle rollen tegen een zeer aantrekkelijk tarief gaf Henri aan 1/3 van het totale sponsorbedrag voor zijn rekening te nemen.
YES!

Bouw skills

De eerste stap is gezet! Met de gevoerde campagnes hadden we inmiddels ook al een mooi bedrag bij elkaar gebracht. Tijd om eens te gaan oefenen met 2.000, door JOBO beschikbaar gestelde, rollen!

Nog meer aandacht!

De bouw van de oefenpiramide in schnitzelrestaurant Heinrig ging alleraardigst. Tijd om ons klaar te maken voor het echte werk en hier nog meer aandacht voor te vragen. Een schitterende White Box tot onze beschikking en alleskunner Frans Post in ons Playroll team. 1+1=3.
We gaan een mooie trailer maken die gedurende een maand voor onze poging gedraaid gaat worden in de bioscoop! Geen probleem, was het antwoord van beide partijen. Als jullie iets nodig hebben horen we het wel.

Wauw!!!

– Een Website
– 36.500 rollen
– Sponsoren
– Een verhaal
–  Spectaculair decors
– Aandacht
– Bouw skills
– Nog meer aandacht
– Mankracht
– Bewijs
– Hoop

Shit, de rollen!

Het is oktober. Nog een maand te gaan en alles lijkt in kannen en kruiken. Onee, toch niet! De rollen! De tijd begint te dringen en we moeten nu gaan profiteren van de Playroll- bekendheid.

We gaan bouwen met Edet toiletrollen. Om de laatste +- 1500 euro binnen te halen toverden we de Edet toiletrol om tot de AH- Gepatenteerde Playroll. De waarde van de toiletrol steeg in één minuut met 200% en we verkochten de 24 stuks- verpakte rollen voor 25 euro. Met een overdreven ‘tell- sell video’ wekten we de aandacht bij de ondernemers. De vraag om steun werd enthousiast ontvangen en de Hoogeveense bedrijven én particulieren schaften massaal deze gepatenteerde rollen aan.
De laatste 1500 euro was hiermee zo verdiend! Heb je een pak gekocht destijds? Bedankt!!

Mankracht

We zijn zover! Het is tijd voor de voorbereidingen voor de grote dag. Het allerbelangrijkste op dit moment? Mankracht om alles in goede banen te leiden. De bouw, het evenement, de transport. Voor de bouw hebben we in NO TIME 20 personen bereid gekregen mee te helpen! Super! Evenementenbureau Niquell wilde graag helpen om het hele evenement in de whitebox, waarbij o.a. Sinterklaas een bezoek zou brengen, in goede banen te leiden. Een vrachtwagen voor de transport van de toiletrollen konden we lenen van DHL. Tim Tigelaar en Emiel Streutker hebben er vakkundig voor gezorgd dat de toiletrollen zonder kleerscheuren aankwamen op locatie. De entertainment tijdens de bouw werd verzorgd door Kai Schraa.

Bewijs

In exact 48 uur waren de 36.500 rollen gelegd. Eenvoudig was het niet, maar met een behoorlijk kunst en vliegwerk wel gelukt! Arsham, het broertje van Adis had de eer (en de ballen) om de laatste rol op 4,5 meter hoogte te plaatsen. Geïnteresseerden kwamen massaal kijken naar de spannende ontknoping en ook via de live stream volgden honderden mensen de vorderingen. Het Guinness Book of Records had zeer strenge regels voor het te leveren bewijs. Zo moest onder andere de hele bouw live gefilmd worden, moesten er iedere twee uur, twee onafhankelijke ooggetuigen zijn, moest met een foto de meting vastgelegd worden en ga zo maar door. We konden er ook voor kiezen om een jurylid vanuit Guinness Londen over te laten vliegen. Dit zou ons liefst 5.000 euro kosten! We waren van mening dat we overal op voorbereid waren dus dit was niet nodig. Bekijk de bouw in 1 minuut!

Duimen

Toen de piramide stond was het tijd om te duimen! Heeel lang duimen. Oja, en nog even afbouwen. Met veel enthousiaste vrijwilligers en niet zonder gevaar!

 

Het duurde maar en het duurde maar. En toen eindelijk werd het wachten beloond! uhh, of niet.. We hebben het niet gehaald!!! Ondanks dat we heel zorgvuldig te werk zijn gegaan met het verzamelen van het bewijs, heeft Guinness aangegeven dat het bewijs niet waterdicht was. En dit bewijs is helaas zonder piramide niet alsnog te leveren.

Is alles dan voor niets geweest?

Nee. we hebben veel enthousiaste Hoogeveeners ontmoet en we hebben veel geleerd. Bovenal hebben we 36.500 toiletrollen geleverd aan hen die het goed kunnen gebruiken. Wel vinden we het uiteraard heel jammer dat we niet worden benoemd in het Guinness Book of records. Schrale troost is het feit dat we wel een officieel Nederlands record te pakken hebben. En veel mooie herinneringen! Daarnaast hebben we tijdens de hele campagne veel publiciteit gegenereerd, iets dat ons in de toekomst als ondernemers of als persoon misschien nog wel wat brengt. Zo kwamen we op tv ter sprake bij Hart van Nederland, RTV Drenthe en het Jeugdjournaal en spraken we op de nationale radio met Simone FM, NPO, Slam FM, Radio 538 en 3FM. Ik werd zelfs winnaar van de dag bij Qmusic. Allemaal heel leuk! Als we even verdrietig zijn bekijken we gewoon weer even deze beelden.

Geen tijd voor rouw

Totaal niet want uiteindelijk doen we het voor de fun! Bovendien zijn we druk bezig met ons plan van 2016; Onze uitvinding. Een heerlijke shotjeslijn die we inmiddels aan het uitrollen zijn. Het concept heet “de Partydokter”. Het hele verhaal van de Partydokter lees je hier.

Of dat wel gaat lukken? Geen idee 🙂