Tip: Workshop International Business studenten

Workshop International Business studenten

Gepubliceerd op: 2 oktober 2014 1 min lezen Adis Nazareet

Vanmorgen (donderdag 02 oktober) hebben Adis en Matthijs een workshop gegeven over de basisprincipes van online marketing. De workshop vond plaats op het Alfa College in Hoogeveen en werd gegeven aan studenten van de opleiding International Business. Er werd een tweetal klassen samengevoegd waardoor de klas met 32 studenten goed gevuld was. 

In het verleden hebben zowel Adis als Matthijs een opleiding gevolgd op het Alfa College in Hoogeveen. Adis heeft er vier jaar de opleiding ICT gevolgd en Matthijs was actief op de opleiding verpleegkunde. Na omwegen via Canada, Breda en Madrid zijn we inmiddels allebei weer in ‘ons’ Hoogeveen beland. We vonden het daarom ook erg leuk toen ons een aantal maanden geleden werd gevraagd of we interesse hadden om eens een workshop te geven op het Alfa College.

We herinneren ons de tijd op het Alfa college beiden als een periode waarin we veel geleerd hebben. In de onderbouw zagen we studeren vooral als verplichting terwijl we in de bovenbouw volwassen werden en actief gingen nadenken over de toekomst.

Tijdens de workshop hebben we verteld wat online marketing precies inhoudt, wat het belang ervan is en wat onze manier van werken is. Tot ons grote genoegen gaven de studenten aan dat het een leerzame workshop was en dat ze een dergelijke manier van lesgeven leuker en leerzamer vinden dan het eindeloos leren uit studieboeken. Het grappige was deze mening van de studenten herkennen uit onze tijd op het Alfa college. Na afloop van de workshop hebben we kort gegist over mogelijke alternatieven.

Wat ons enorm positief is opgevallen is het feit dat het Alfa College de indruk wekt dat het enorm aan de weg timmert. Allereerst is het schoolgebouw hevig aan veranderingen ondergaan. Tevens was het contact met docent Tjerk Eijgelaar zeer aangenaam. Tjerk geeft de studenten verantwoordelijkheden, laat ze initiatieven nemen en laat ze actief meedenken over hoe het studieprogramma gemoderniseerd kan worden.

Al met al een erg leuke ervaring om terug te zijn op het oude nest en onze kennis over te brengen aan de professionals van later!