Google AdWords Betalen Met Bitcoins Of Altcoins? | Team Adis

Google Ads Betalen Met Bitcoins Of Altcoins?

Gepubliceerd op: 13 april 2017 2 min lezen Adis Nazareet

De laatste twee maanden komen bitcoins en alternatieve coins steeds meer in het nieuws. Niet zo heel gek natuurlijk, aangezien de bitcoin naar een recordhoogte steeg van maarliefst €3000! In de tussentijd is dit percentage wel weer gedaald, maar toch vragen wij ons af of dit daadwerkelijk ons toekomstig betaalmiddel wordt. Hebben we straks alleen nog maar virtueel geld? Betalen wij straks alles met het digitale geld, van de boodschappen bij de Jumbo tot de Google Ads campagnes?

Wat zijn bitcoins en altcoins?

Bitcoins en altcoins (alternatieve coins) worden ook cryptocurrency genoemd. Om het begrijpbaar te houden leggen we het in dit artikel even heel globaal uit. Deze coins behoren tot het virtuele/digitale geld en zijn opgebouwd uit wiskundige algoritmes, die voor een gedecentraliseerd, zelfwerkend en veilig betalingsnetwerk zorgen. Daarnaast hoeven er bij geen enkele betaling transactiekosten worden betaald.

Hebben bitcoins/altcoins een toekomst?

Zoals vele ontwikkelingen is het altijd de vraag welke daadwerkelijk volledig door pakt en deel van ons leven gaat uitmaken of slechts beperkt blijft tot een tijdelijk iets. Er zijn nu al veel mogelijkheden om te betalen met bijvoorbeeld bitcoins. De digitale coins hebben zeker toekomstperspectief, maar het is natuurlijk altijd een verassing wat de toekomst ons verder brengt.

Hoe kom ik aan bitcoins/altcoins?

Er zijn twee methodes om aan bitcoins/altcoins te komen, deze lichten wij hieronder kort toe:

Minen
Dit is de meest ingewikkelde methode. Voor deze methode heb je een zware pc nodig met dure hardware. Hierna kun je op je eigen houtje coins gaan verzamelen. Je computer is constant bezig met het oplossen van wiskundige algoritmes om zo het digitale geld binnen te slepen, die je vervolgens op diverse platforms kunt verkopen voor euro’s.

Kopen
De tweede methode is een stuk makkelijker en in eerste instantie ook interessanter. Wil je geen dure hardware kopen, maar toch geld gaan verdienen met bitcoins/altcoins? Dan is investeren op crypto platformen een goede optie. In veel gevallen betaal je wel een fee over het totale bedrag, maar de drempel om in te stappen ligt stukken lager. Wel ben heel afhankelijk van de koersen en ontwikkelingen omtrent de verschillende coins. Een bekend platform waarop je kunt handelen, volledig in het Nederlands is LiteBit.

De Gulden is terug?

Ook Nederland heeft zijn eigen digitale coin, althans één die is uitgevonden door een Nederlander. Deze kun je terugvinden op de markt onder de naam ”Gulden”. Van oudsher een naam die voor ons niet gek klinkt. Met deze coin kan er al betaald worden bij diverse Subway restaurants, autozaak en zelfs een dance festival.

Google & virtuele betaalmethodes

In het verleden heeft Google al eens gekeken naar het werken met Bitcoins. Daarna is het een poosje stil gebleven, totdat onlangs werd gesuggereerd dat Google bezig zou zijn met een eigen digitale munt. Wie weet worden de Ads campagnes straks niet betaald met euro’s maar met digitale valuta?

Betalen bij de Jumbo

In de praktijk zijn er al tal van voorbeelden wereldwijd, waar je kunt betalen met digitale valuta. Zie jij jezelf in de toekomst bij het doen van de boodschappen in de Jumbo betalen met bitcoins/altcoins via je telefoon? Het kan zo maar werkelijkheid worden!

Rockwise – Vrienden van Google

Rockwise is exclusief partner van Google Nederland. Heeft u vragen over de prestaties van uw website, online marketing of Google- gerelateerde onderwerpen? Schroom niet en neem contact met ons op. Wij delen graag onze kennis met u!