Tip: De Google Tag Manager in gebruik

De Google Tag Manager in gebruik

Gepubliceerd op: 23 november 2018 1 min lezen Koen

De Google Tag Manager in gebruik

Maak jij ook gebruik van Google Analytics, Google Remarketing, de Facebookpixel en/of andere (nader te implementeren) trackingcodes op je website? Dan zul je ervaren hebben, dat je hiervoor vaak een (externe) programmeur nodig hebt of gebruik moet maken van een reeks plugins. Met de Google Tag Manager is dit verleden tijd!

Langzame website door veel plugins

Een deel van de websites implementeert deze zogenaamde ”trackingcodes” met behulp van plugins. Eenvoudig en laagdrempelig zul je denken, echter zit er ook een kanttekening aan vast. Elke extra plugin op je website zorgt immers voor meer gegevens die geladen moeten worden. Simpelweg resulteert dit in een langere laadtijd van je website.

Als Google ergens op hamert is het wel de laadtijd van je website. Het zou zonde zijn om een X-percentage bezoekers te verliezen, omdat je website niet snel genoeg laadt…

Wachten op je programmeur

In andere gevallen kan het zo zijn, dat je het externe webbureau moet inschakelen die je website heeft gebouwd. A, omdat jij zelf niet over de technische kennis beschikt en B, omdat jij geen wijzigen aan je website kunt doen. In beide gevallen, ben je afhankelijk van de externe partij.

Hierbij moet je nog maar afwachten of deze de code juist implementeren en binnen wat voor een termijn dit gebeurt.

De Google Tag Manager

Team Koen voorziet alle in WordPress gebouwde websites van een Google Tag Manager. Dit is een soort frame, die ”hardcoded” op uw website wordt geplaatst.

Binnen dit frame, kun jezelf, de (externe) online marketeer of Team Koen eenvoudig talloze tracking codes plaatsen. Dit komt niet alleen ten goede van de website snelheid, maar bespaart je ook een heleboel tijd.

Met behulp van de Google Tag Manager, kunnen onder meer de volgende codes geïmplementeerd worden:

  • Google Analtyics
  • Facebook Pixel
  • Google Remarketing
  • Hotjar
  • Conversion linker
  • AdCalls

Neem contact op

Wil je ook gebruik maken van de Google Tag Manager of kun je hierbij wel enige hulp gebruiken? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op!