Adverteren in het Google Displaynetwerk - Online groeien met Rockwise!

Rockwise adverteren in het Google Displaynetwerk

Ben je van plan om te gaan adverteren in het Displaynetwerk van Google? Wil je erachter komen of adverteren in het Displaynetwerk ook winstgevend kan zijn voor jouw onderneming? Of wil je een second opinion?

Lees dan snel verder en kom erachter wat Rockwise voor jouw onderneming kan betekenen!

Adverteren in het Google Displaynetwerk?

Adverteren in het Displaynetwerk van Google houdt in dat je met grafische advertenties jouw doelgroep bereikt op websites van derden. Maar op welke website zitten jouw potentiële klanten? Je krijgt grip op Displaycampagnes door een specifieke targetingstrategie in te stellen.

Op basis van welke aspecten wordt de strategie ingesteld? Targeting is mogelijk op basis van:

 • Interesses
 • Geografie
 • Demografie
 • Onderwerpen
 • Zoektermen

Google Ads Display voor het verbeteren van de naamsbekendheid

Met Google Ads is dus zéér nauwkeurig te bepalen bij wie advertenties in het beeldscherm verschijnen. Google heeft heel veel informatie over jou en ons, zoals jouw geslacht, woonplaats, hobby’s, interesses, leeftijd en ga zo maar door. Best eng, maar voor ondernemers wel erg handig, niet?

Je wilt de naamsbekendheid/PR van je bedrijf of merk vergroten. Iedereen streeft ernaar, maar hoe doe je dat? Hoe spring je er toch uit met jouw bedrijf? Binnen de advertentietypen van Google Ads is Google Display een goede manier voor het vergroten van bekendheid rondom je producten en diensten. Wij gebruiken Google Display vaak gemixt met campagnes die meer gericht zijn op direct rendement, zoals Google Shopping en Google Search campagnes. Indien je met een nieuw product of een nieuw merk de markt wil betreden, dan biedt een Google Display campagne an sich uitkomst.

Goed voorbereid van start

Start je zelf met adverteren in Google of ben je van plan om hiervoor hulp in te schakelen? Het is altijd aan te raden om de basis principes van Google te begrijpen.

Plan van aanpak

Google Marktprognose

Hoe zijn de kaarten in uw markt geschud? Hoeveel wordt er naar uw producten gezocht? Waar liggen de kansen? Wie vormen een bedreiging? We brengen de Google markt volledig in beeld. Vrijblijvend. Een gedegen en realistische inschatting is van cruciaal belang.

Website Check

Is de markt positief? Dan is een converterende website een belangrijk startpunt voor toekomstige Google marketing activiteiten. Wij beoordelen of uw website klaar is voor de start is en een goede basis vormt voor toekomstig Google succes.

Google Kansberekening

We combineren de Google marktprognose met de verwachte website prestaties. Het resultaat is een op data gebaseerde prognose van de kansen die er voor u liggen. We schetsen welke kansen er binnen welk termijn haalbaar zijn in termen van omzet en kosten per offerte aanvraag.

Google Strijdplan

We gieten de marktkansen in een strategie en plan van aanpak. Dit plan dient als voorstel voor een pilot samenwerking van 6 maanden. Geen zorgen, behalen we de targets niet? Dan is de pilot maandelijks opzegbaar. De zorgvuldige voorbereidingen verkleinen dit scenario.

Aanvang Pilot

Enthousiast? Dan gaan we het avontuur aan en zetten alles opzij om de doelen binnen zes maanden te behalen. We zijn uiterlijk na vier weken online. We nemen onze verantwoording voor alle voorbereidingen, van het opzetten van de campagnes tot het instellen van de metingen.

Vervolgstappen

De pilot zit erop. Doelen behaald? Top! We gaan kijken waar we kunnen uitbreiden, opschalen of finetunen. We bepalen nieuwe targets aan de hand van de data die er inmiddels is. Doelen niet behaald? We beoordelen de situatie en kijken samen naar logische vervolgstappen.

Benieuwd naar jouw kansen?

 • Top 3% Google Agencies

  Rockwise hoort qua grootte en prestaties bij de top 3% in Nederland. Een flinke verantwoordelijkheid, maar die dragen we met trots.

 • 28 jaar ervaring

  Onze specialisten dragen een gezamenlijke Google Ads bagage van ruim 28 jaar.

 • Internationale ervaring

  We werken in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië, Colombia, VS, Canada en Australië.

 • Gratis marktprognose

  Wij maken graag een vrijblijvende prognose van de kansen in uw markt evenals een presentatie van een strategie die hierbij past.

 • €3.500.000,- budget p/j

  Het afgelopen jaar hebben wij gewerkt met een totaal mediabudget van ruim €3.500.000,-.

 • Korte doorlooptijd

  Wij garanderen altijd binnen een maand na akkoord live te zijn met de Google Advertenties.