Tip: Google Ads levert 90% van de leads aan voor bedrijf uit Hoogeveen

Google Ads levert 90% van de leads aan voor bedrijf uit Hoogeveen

Gepubliceerd op: 9 april 2019 3 min lezen Matthijs Beumer

Google Ads levert 90% van de leads aan voor bedrijf uit Hoogeveen

Dit jaar vieren wij ons jubileum met Baltussen Parket en Onderhoud Service! Wij ondersteunen Baltussen Parket Onderhoud Service al tien jaar op het gebied van online marketing o.a. Google Ads. Lees hieronder welke diensten wij voor hen aanbieden.

Baltussen Parket Onderhoud Service

Baltussen Parket Onderhoud Service is gespecialiseerd in houten vloeren leveren en leggen door heel Nederland. Naast nieuwe houten vloeren zijn ze ook de specialist in het onderhouden en renoveren van houten vloeren. Ook heeft Baltussen Parket Onderhoud Service een complete webshop waarbij onderhoudsproducten te bestellen zijn.

Terug in de tijd: Google Ads instellingen per ongeluk aangepast, waardoor er minder aanvragen binnenkwamen.

We gaan even terug in de tijd. Tien jaar geleden zat Emiel Streutker, eigenaar van Baltussen Parket Onderhoud Service, met een online uitdaging. Een stagiaire had de instellingen aangepast van Google Ads, hierdoor kreeg Emiel een stuk minder online aanvragen. Emiel hoorde per toeval Adis praten over Google Ads en vroeg of Adis hem kon helpen. Binnen een uur waren de instellingen aangepast en sinds die dag werkt Team Adis samen met Baltussen Parket Onderhoud Service.

Samenwerking door de jaren heen

Door de jaren heen zijn er ontzettend veel online prestaties geboekt. Hiervoor heeft Team Adis verschillende diensten ingezet. Tijdens de samenwerking kwam Adis erachter dat de metingen van de webshop niet goed stonden, dit had invloed op het werkelijke resultaat. Naast de webshop heeft Team Adis ook geholpen bij de dienstverlening van Baltussen Parket Onderhoud Service. Middels een compleet geoptimaliseerde leadgeneratie website heeft Baltussen Parket Onderhoud Service een conversieratio van gemiddeld 10,2%, waar het landelijk gemiddelde 3,96% is.

Een van de hoogtepunten tijdens de samenwerking was de verkiezing van de Top 50 meest Inspirerende Interieurblogs. Op de dagen na de uitslag werden er bezoekersaantallen gehaald van 15.000 unieke bezoekers en honderden relevante links naar de website van Baltussen. Dit is erg belangrijk geweest voor de online vindbaarheid op het gebied van SEO voor Baltussen.

Door de jaren heen is Baltussen Parket Onderhoud Service van lokale partij uitgegroeid naar één van de grootste landelijke spelers op de particuliere markt m.b.t. parketvloeren. Daarbij heeft Google Ads een belangrijke rol gespeeld, zo’n 90% van de klanten worden gevonden via Google Ads.

Google Ads, Shopping advertenties, Conversie Optimalisatie & Website Optimalisatie

Google Ads

Voor Baltussen Parket Onderhoud Service worden er specifieke zoek campagnes ingezet per dienst/product. Daarnaast wordt er ook weer onderscheid gemaakt tussen de verschillende locaties, waar de diensten worden afgezet. Zo krijgt men zeer gerichte zoek campagnes te zien, zoals hieronder valt te zien. Voor elke campagne wordt er een specifieke landingspagina ingezet, die gericht is op de betreffende provincie.

De inzet van Shopping advertenties

Naast de zoek campagnes, worden er tevens Shopping campagnes ingezet. Deze draaien in sommige gevallen tegelijkertijd met de zoek advertenties. Wanneer deze op hetzelfde moment worden weergeven, dan is de kans dat er iemand voor jou advertentie kiest extra groot. De shopping advertenties hebben voor Baltussen Parket Onderhoud Service niet alleen het effect op meer verkopen via de website, maar leveren ook leads op voor klanten welke toch de vloer willen laten schuren.

Website optimalisatie & Conversie optimalisatie

Als ondernemer is alleen bezoekers op je website niet voldoende. Je wil dat zoveel mogelijk bezoekers hun gegevens achterlaten of jouw producten kopen. Dit heeft te maken met het conversieratio. Door middel van conversie optimalisatie probeert Team Adis het conversieratio zo hoog mogelijk op te krikken. Team Adis heeft voor beide websites van Baltussen Parket Onderhoud Service het gehele traject van websitebezoek tot aan lead of product kopen geoptimaliseerd. Dit heeft zeer indrukwekkende resultaten opgeleverd.