Tip: De snelheid van een WordPress website verbeteren door het gebruik van caching

De snelheid van een WordPress website verbeteren door het gebruik van caching

Gepubliceerd op: 22 maart 2019 1 min lezen Koen

De snelheid van een WordPress website verbeteren door het gebruik van caching

Websites die er talloze seconden over doen om te laden. Een grote ergernis voor veel bezoekers. Niet alleen zullen bezoekers afhaken, maar ook niet meer snel terugkeren. Één van de oorzaken waardoor de laadtijd een vertraging oploopt, is het ontbreken van caching.

Maak gebruik van caching

Wanneer een website geen gebruik maakt van caching, moeten de gegevens op elke pagina en bij elk bezoek steeds weer opnieuw geladen worden. Dit gaat ten koste van de laadtijd. Cachegeheugen is een soort tijdelijke opslag, waarbij de paginabron wordt opgeslagen. Bij een bezoek hoeft de server dus niet alle gegevens opnieuw te laden, omdat deze nog opgeslagen staan.

Dit zorgt voor een snellere laadtijd van de website. Uiteindelijk heeft dat ook weer een positieve uitwerking op de zoekresultaten en draagt het bij aan het ontlasten van de server.

Hoe past u caching toe?

Er zijn diverse manieren om het proces van comprimeren toe te passen:

1. Maak gebruik van een plugin;
Heeft u zelf geen verstand van het toepassen van caching? Maak dan gebruik van een plugin! WordPress beschikt over een groot aantal gratis plugin, die een steentje kunnen bijdragen aan het verbeteren van uw website snelheid. Zie onder meer de volgende plugin.
2. Schakel een programmeur in;
Een programmeur kan zonder de hulp van een plugin de caching van uw website regelen. Er wordt dan bijvoorbeeld een script op de server geplaatst.

Ons advies

Maak gebruik van iemand met kennis van zaken en niet van een plugin! Een plugin neemt ruimte in beslag op de server en zorgt uiteindelijk alsnog voor extra vertraging. Een programmeur lost het probleem op een ”snelheid vriendelijke” manier op!

Wilt u ook een snellere WordPress website door de toepassing van caching?

Team Koen optimaliseert uw website, door het toepassen van caching. Neem nu volledig vrijblijvend contact met ons op!