Tip: Herqua Sports

Herqua Sports

Gepubliceerd op: 11 januari 2019 1 min lezen Adis Nazareet

We zitten midden in de winter, echter is er hier nog geen sneeuw te bekennen. Dit in tegenstelling tot de skioorden van onder meer Oostenrijk en Zwitserland. Daar zijn de accommodaties volgeboekt en ligt een dik pak sneeuw. Ben jij ook een fanatieke wintersporter? Zijn jouw ski’s al geslepen en past je outfit nog?

Specialist in (winter)sportartikelen

Een shop met groot aantal sportartikelen van bekende topmerken is Herqua Sports uit Hoogeveen. Hier vind je producten voor tal van sporten, echter ligt de focus op de wintersport. Bij één van de fysieke winkels kun jij je ski’s laten waxen/slijpen of een compleet skipak passen. Daarnaast zijn er talloze producten te verkrijgen via de webshop.

Google Ads Kansberekening

Voorafgaand aan ieder Google Ads project maakt Rockwise een kansberekening. In deze calculatie wordt het online zoekvolume voor de betreffende producten/diensten ingeschat en de klikprijzen bepaald. Deze cijfers worden afgewogen tegen de huidige prestaties van de website, waardoor er een realistische inschatting kan worden gemaakt van de kans van slagen van het project.

Google Ads Search campagnes

Herqua sports beschikt naast een eigen webshop, ook over een fysieke winkel. Er wordt zowel geadverteerd op bepaalde producten uit de webshop, als de diensten die men aanbiedt in de winkel (waaronder ski’s slijpen/waxen etc.).

Voor de producten waarop wordt geadverteerd zijn campagnes opgezet, die ingedeeld zijn op merkbasis. De diensten worden weggezet in campagnes gericht op locatiebasis.

De inzet van Shopping advertenties

Naast de Search campagnes, worden er tevens Shopping campagnes ingezet. Deze draaien in sommige gevallen tegelijkertijd met de Search advertenties. Wanneer deze op hetzelfde moment worden weergeven, dan is de kans dat er op een advertentie wordt geklikt extra groot.

De shopping advertenties worden geoptimaliseerd op basis van ROI. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar de kosten per conversie, maar ook naar de omzet die het betreffende product oplevert.

Remarketing

Een deel van de kopers, maakt hun beslissing niet binnen één dag. Door het inzetten van Remarketing advertenties, kunnen deze mensen alsnog worden teruggehaald om hun aankoop af te ronden. Deze remarketing advertenties kunnen gericht zijn op verschillende doelgroepen. Hierbij maken we onder meer onderscheid tussen algemene website bezoekers, winkelwagen verlaters, maar bijvoorbeeld ook bezoekers die een specifieke categorie bezoeken.