Tip: Hoe zet je een WordPress website om naar een (native) app?

Hoe zet je een WordPress website om naar een (native) app?

Gepubliceerd op: 26 augustus 2019 1 min lezen Koen

Hoeveel apps van bedrijven (webshops etc.) heb jij op je telefoon staan? Steeds meer bedrijven zien nut in het uitbrengen van een app. Het is een mooie manier om een klant te binden, aangezien hij/zij altijd een snelkoppeling naar jouw bedrijf op zijn/haar telefoon heeft staan.

Een WordPress website laten omzetten naar een native app

Aan een app ontwikkelen hangt meestal een aardig prijskaartje. Echter is er sinds kort voor iedereen met een WordPress website een passende en goedkope(re) oplossing.

Marco van Team Marco ontwikkelde namelijk de “App Control Plugin”. Met deze plugin zet je eenvoudig jouw WordPress website om in een Native app, die gepubliceerd kan worden in de Google Play Store en de App Store van Apple.

Handige functionaliteiten

De plugin beschikt over een groot aantal handige functionaliteiten. De volgende onderdelen van jouw WordPress website kunnen namelijk worden overgenomen in de app:

  • Menu
  • Pagina’s & berichten (blog/nieuws)
  • Contactformulieren
  • Login functie
  • Evenementen (met inschrijfmogelijkheid)

Naast deze onderdelen kunnen overige functionaliteiten in overleg worden ingebouwd. Hetzelfde geldt overigens voor de styling van de app.

Hieronder hebben we enkele screenshots toegevoegd, zodat je alvast een idee hebt hoe jouw website kan worden omgezet. In dit voorbeeld is de website van teamadis.nl gebruikt:

De app van Team Adis geïnstalleerd op onze telefoon.

Het openingsscherm van de app, waarbij het bedrijfslogo gelijk goed naar voren komt.

Een overzicht van het menu en de bijbehorende pagina’s, die zijn overgenomen.

Onder meer de nieuwspagina is overgenomen. Zoals je kunt zien vind je hier alle gepubliceerde artikelen.

Is er straks ook een app beschikbaar van jouw WordPress website?

Jouw WordPress website laten omzetten in een Native App?

Beschikt jouw bedrijf straks ook over een Native App, die gepubliceerd staat in de App Store van Apple of de Google Play Store? Neem volledig vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden met jouw WordPress website!