Tip: Interview met Hoogeveense onderneemster Angelic Bloemberg van Studio Bloemberg

Interview met Hoogeveense onderneemster Angelic Bloemberg van Studio Bloemberg

Gepubliceerd op: 5 november 2013 2 min lezen Adis Nazareet

Dit is het vierentwintigste interview van de “Online Ondernemend Hoogeveen” interview series. Dit keer met Angelic Bloemberg van Studio Bloemberg.

Is Facebook vergelijkbaar met de muurschildering uit de oudheid?

Wie is Angelic Bloemberg en wat doet zij allemaal in het dagelijks leven?

Hai, ik ben Angelic Bloemberg. Dagelijks ben ik bezig met mijn leven te leven zoals ik dat graag wil.

Ik heb werk wat bij mij past, heb ruimte en rust voor ontwikkeling in mijn vakgebied en geniet van mensen en de natuur.

Wanneer kwam het in je op om naast je zakelijke bedrijf de opleiding tot natuurcoach te gaan doen?

Ik leef vanaf mijn kinderjaren al met een geschenk: spiritualiteit. Een gave om soms net iets meer te voelen of te horen dan anderen. Om dit vorm te geven en te professionaliseren vind ik verdieping in een vakgebied van groots belang. Weten waar je mee bezig bent en daarin groeien is altijd mijn motto.

Kun je deze zakelijke kant met de natuurkant combineren of loopt het helemaal langs elkaar?

Nee, het is juist heerlijk om cliënten een keuze te geven welke vorm van coaching wordt toegepast.
De een heeft wel wat met spiritualiteit, terwijl een ander daar niets van wil weten De keuze laat ik bij de cliënt.

Gebruik je in deze “natuurcoaching-tak” ook marketingstrategieën online en offline? En welke werkt voor jou?

Leuke metafoor- tak. Inderdaad is het een tak van mijn onderneming. En “natuur”-lijk maak ik gebruik van een website, waar ik sfeerfoto`s gebruik. Ik deel ervaringen op mijn facebook (zoals velen al hebben gezien) Natuurcoaching bestaat al eeuwenlang en in de kern van natuurvolkeren afkomstig. Toen maakte men muurschilderingen, nu facebook…je deelt je ervaringen!

Hoe kun je de natuur gebruiken in coaching?

Ik gebruik de natuur als een spiegel in mijn coaching. Thema`s als vragen stellen, loslaten, rituelen, vruchten oogsten en zelfvertrouwen komen veel voor binnen natuurcoaching. Ik heb zelf ervaren, toen ik de mededeling kreeg dat ik een vervelende ziekte heb en daar mee moet leven, hoe het is om een bepaalde manier van leven los te laten, op te geven, verdriet te ervaren maar ook te voelen wat ik er voor terug krijg. In mijn scholing voor natuurcoach heb ik natuurlijk veel zelf ervaren en het heeft mij erg geholpen mijn kracht weer te hervinden.

Heb je een advies voor mensen die wel eens gewoon wandelen en met problemen “in hun hoofd blijven zitten”?

Sta eens stil, kijk om je heen; ruik, voel, proef ervaar, zet je zintuigen open, focus op je hartslag en ademhaling en sluit je ogen en hoor! Geniet van je nieuwe ervaring om in de natuur te zijn, of natuur te zien (ook in de stad). Wij zijn immers natuur. Wees een met de natuur!

Ook eens ervaren hoe het is om anders naar jezelf in combinatie met de natuur te kijken? Neem dan contact op en wandel eens met Angelic.

“Bent u een ondernemer en wilt u ook geïnterviewd worden?”
We zijn op zoek naar verenigingen, die zich bezighouden met ondernemerschap en reeds een netwerk van ondernemers hebben. Wij proberen ook uw bedrijfs- of ondernemersvereniging onder de aandacht te brengen bij alle interview lezers. Interesse? Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.