Tip: Interview met Hoogeveense onderneemster Marjan Berendsen van "Iets van niets"

Interview met Hoogeveense onderneemster Marjan Berendsen van “Iets van niets”

Gepubliceerd op: 30 oktober 2013 2 min lezen Adis Nazareet

Wie houdt er niet van struinen tussen meubeltjes en spulletjes uit grootmoeders tijd. En wat is Brocante eigenlijk? Als u verder leest, kunt u lezen wat Marjan ons daarover kan vertellen.

Hallo Marjan, om meteen met de deur in huis te vallen… Wat is brocante eigenlijk?

Brocante is de definitie van spullen uit grootmoederstijd. Oud en gebruikt maar geen antiek!

Is dat ook ergens in de regio te bekijken of heb je alleen een webshop?

Naast de webshop huur ik een gedeelte van de showroom bij Baltussen parketvloeren aan de Industrieweg 43 in Hoogeveen. Er zijn verschillende stijlkamers ingericht met mijn spullen.

Hoe kom je erop om een webshop met oude spullen en Brocante te gaan beginnen?

Omdat ik zelf altijd op zoek ben naar oude spullen en de hobby uit de hand liep ben ik zelf een webshop begonnen. Naast het gezin met opgroeiende kids is dit een goede en efficiënte combinatie.

Vanwaar de keuze voor een gastenboek op je site?

Een gastenboek is vooral leuk om reacties te ontvangen en te lezen ook voor bezoekers van de site. Het geeft een bepaald vertrouwen weer.

Sta je vaak op markten en braderieën? Zo ja in welke regio ongeveer?

Gemiddeld sta ik 1x per maand op een markt of fair vooral in Drenthe met uitstapjes naar de brocante stad Deventer en de brocante markt in Almere.

Gebruik je ook online en offline marketing methodes? Welke werkt voor jou?

Offline heb ik de volgende methodes; de fairs waar ik aan deelneem, verder heb ik nummerplaat stickers laten maken die ik op de nummerplaten heb geplakt van familie, vrienden, collega’s en kennissen. Aangezien deze door het hele land wonen en rijden wordt er gewerkt aan landelijke bekendheid. Ook sponsor ik een vriendenvoetbalvoetbalclubje, EFC, met mannen van brocante leeftijd.

Online gebruik ik vooral marktplaats, twitter, facebook, instagram en pinterest, je bereikt op deze manier een breed en gevarieerd publiek.

Op welke manier kun je als geïnteresseerde nu het makkelijkst aan Brocante spullen komen?

De makkelijkste en leukste manier om aan brocante spullen te komen is mijn website te bezoeken www.ietsvanniets.nl of langs te komen in de showroom bij Baltussen parketvloeren in Hoogeveen.

Wat is een leuk nieuw item op je webshop of je stijlkamer?

Ik heb verschillende stijlkamers onderverdeeld in brocante, industrieel en retro. Alle items zijn leuk en bijzonder omdat er verschillende stijlen zijn dus voor ieder wat wils
Je kunt met een oude kast een strak interieur een knipoog geven.

Heb je nog tips voor mensen die een webshop willen beginnen?

Zorg ervoor dat wanneer je een website begint, deze makkelijk door jezelf te beheren is. Verder is heel belangrijk dat de spullen eenvoudig te vinden zijn, dus eenvoudig en doeltreffend voor de bezoeker van de website. Ook het onderhouden van je website, zoals foto’s en artikelen moeten makkelijk te plaatsen en te verwijderen.

Wilt u meer weten over Brocante, dan kunt u contact opnemen met Marjan Berendsen.

“Bent u een ondernemer en wilt u ook geïnterviewd worden?”
We zijn op zoek naar verenigingen, die zich bezighouden met ondernemerschap en reeds een netwerk van ondernemers hebben. Wij proberen ook uw bedrijfs- of ondernemersvereniging onder de aandacht te brengen bij alle interview lezers. Interesse? Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.